Hamwells

Wat: e-Shower met circulatiemodus
Wie: Rob Chömpff, Eric van Duin, Howan Lau, Wouter Chömpff
Sinds: 2015
Pay-off: ‘Groot genieten, groot besparen’

Hamwells heeft ‘s werelds eerste e-Shower geïntroduceerd. Hij biedt een oplossing voor onze dagelijkse paradox: we willen genieten van een lange, warme douche maar tevens zuinig zijn met warm water. Een klassieke douche verspilt ongeveer 10 liter per minuut aan warm drinkwater. Dit veroorzaakt 4 problemen:

Vereist piekvermogen van de energiesystemen om veel warm water te leveren;
Hoge verbruikskosten aan energie, water en afvalwater;
Verspilling van schoon drinkwater wat in toenemende mate schaars wordt;
Dempt de energieprestaties van duurzame woningen in een streng wetgevingsklimaat.

De e-Shower biedt daarom een circulatiemodus. (FreshCycles) FreshCycles filteren, zuiveren en gebruiken de waterdruppels ongeveer 9 keer. Zo kan je genieten van een spectaculaire douche terwijl je tot 70% op energie en tot 85% op water bespaart. Door het verbruik terug te brengen lost de e-Shower de bovenstaande problemen op. Gebruikers besparen niet alleen fors op water en energie, ze kunnen uit met veel lichtere en goedkope infrastructuur.

Na elke sessie reinigt de e-Shower zichzelf en loopt hij volledig leeg. Ook spoelt hij de filters waardoor deze nooit vervangen hoeven te worden. Elke volgende gebruiker heeft weer een kristalheldere ervaring.

Verder verbind hij met mobiele apparaten en kan het 7” scherm applicaties uitvoeren. Zo kan je gebruikstijden begrenzen, muziek streamen en slim energiemanagement introduceren voor je huis.