Plugify


Wat: online platform voor het boeken van bands, DJ’s en andere artiesten
Wie: Eline Leijten, Karens Grigorjancs en Peter Bosma
Sinds: 2016
Pay-off: To enrich people’s lives through the magic of live music.   

Tot voor kort was een band boeken, DJ huren of andere muzikant vinden voor veel mensen iets ingewikkelds. Want waar vind je de artiest van je dromen met het prijskaartje van je dromen?

Als voormalig zangeres van de Rotterdamse studentenband Hermes House Band kreeg Eline Leijten in 2015 vrijwel wekelijks telefoontjes van vrienden die vroegen waar ze een goede band, DJ of een violist voor hun bruiloft konden vinden en boeken. Dat was ingewikkeld, want online was het aanbod versnipperd, waren prijzen op aanvraag, en betrouwbare recensies schaars. Daarbij kon je artiesten niet online boeken. Het was duur, omdat alleen tussenpersonen kwamen bovendrijven in zoekmachines. Zij verdienen op een optreden soms meer dan de artiest zelf verdient. Het was de hoogste tijd voor innovatie in deze ouderwetse industrie, aldus Leijten.

Ze bedacht en lanceerde met compagnons Karens Grigorjancs en Peter Bosma Plugify: de online marktplaats waar je in een handomdraai een live muziek optreden boekt, direct bij de artiest. Van bands tot DJ's tot zangers, voor elke smaak en elke portemonnee.

Op Plugify ontdek je unieke, getalenteerde artiesten. Prijzen zijn niet op aanvraag maar direct te zien. Je hebt persoonlijk contact met artiesten via Plugify's chatsysteem. Zowel boeken als betalen kan eenvoudig online. Na het optreden laat je een recensie achter voor de artiest.

Plugify is gelanceerd in maart 2016, en meer dan 750 artiesten hebben zich aangemeld. De meer dan 2.500 gebruikers van Plugify gebruiken het platform voor het boeken van optredens voor bruiloften, verjaardagspartijen, huiskamerconcerten, personeelsfeesten en kroegavonden.

Plugify is op een missie om het boeken van live muziek toegankelijk te maken, voor elke gelegenheid en voor elke portemonnee. Om zo artiesten het podium te geven dat zij verdienen. Afgelopen zomer heeft Plugify middels crowdfunding € 750.000 opgehaald. Komend jaar focust Plugify zich op het uitbouwen van haar positie in de Nederlandse markt. De ambitie van het bedrijf strekt zich uit tot heel Europa. Plugify beoogt aan het einde van dit kalenderjaar een series A investering op te halen ten behoeve van geografische expansie.