Storage Share


Storage Share is een platform waarop particulieren en vastgoedeigenaren leegstaande ruimtes zoals een garage, berging of kantoor kunnen aanbieden aan mensen die op zoek zijn naar opslagruimte. De ‘Airbnb’ voor tijdelijke opslag is een alternatief voor gevestigde namen zoals Shurgard en Allsafe.

De startup speelt slim in op twee ontwikkelingen: de groeiende markt van self-storage en de toenemende interesse in de deeleconomie. Het platform Storage Share brengt vraag en aanbod van opslagruimte bij elkaar. Huurders betalen zo aanzienlijk minder dan bij traditionele opslagbedrijven en kunnen nu veelal in hun eigen wijk terecht. Daarentegen ontvangen aanbieders van opslagruimte  een leuke vergoeding voor hun onbenutte ruimte. 

Na de lancering in december 2016 is het snel gegaan en heeft Storage Share naast het kantoor in Amsterdam inmiddels ook een kantoor in Londen. Al voor de lancering werd de aandacht getrokken van Pi Labs, een Engelse technologische vastgoedinvesteerder, die Storage Share selecteerde als één van de vier bedrijven voor het jaarlijkse acceleratorprogramma. Na het programma, dat duurt tot 6 april, staat een investeringsronde gepland.