Mr. Chadd

Wat: online huiswerkbegeleiding 

Wie: Jan Kuipers & Kim van der Esch 

Sinds: 2015 

Pay-off: de revolutie voor je huiswerkvragen

Na met 2.000 middelbare scholieren te hebben gesproken, wisten de oprichters van Mr. Chadd het zeker: het onderwijs moet aangepast worden op de behoeften van de scholier van vandaag. Het moet passen bij hun belevingswereld, snel voor handen zijn en is altijd en overal toegankelijk.

Daarom biedt Mr. Chadd als eerste ter wereld een online leerplatform en -app, waar scholieren on demand terecht kunnen met al hun studievragen en binnen 10 seconden gegarandeerd de juiste hulp krijgen van gescreende, universitair opgeleide coaches. Zo wordt hun motivatie om te leren vastgehouden.  

Inmiddels helpt Mr. Chadd 125.000 scholieren met hun schoolwerk. De vragen die zij stellen worden gelabeld en komen in een eigen database terecht. Deze data wordt gebruikt om het leerproces van de scholieren te verbeteren door deze informatie terug te koppelen naar docenten en uitgevers van leermethodieken. De eerste educatieve kringloop. 
 
Mr. Chadd staat in de top 50 'Meest veelbelovende start-ups van Europa', heeft inmiddels meerdere investeringsrondes achter de rug en is actief in Nederland en België. Momenteel zitten zij in de verkenningsfase als het gaat om verdere Europese expansie.