Somnox

Wat: slaaprobot

Wie: Julian Jagtenberg, Stijn Antonisse, Job Engel, Wouter Kooyman van Guldener en Philip Hess

Sinds: 2016

Pay-off: een uitgeruste wereld is een mooie wereld

Na een project aan de Technische Universiteit Delft in het robotica-instituut wilden de vier heren van Somnox een persoonlijk probleem oplossen: slapeloosheid. Een probleem waar maar liefst 1 op de 5 Nederlanders mee rondloopt en waarvoor de oplossingen zich beperken tot verslavende medicatie met vervelende bijwerkingen. 


Daarop hebben ze een zachte robot ontwikkeld waarmee de gebruiker naar bed gaat waar de robot een ademhaling simuleert, rustgevende muziek afspeelt en op het juiste moment uit af gaat. Zo kan je je drukke hoofd even tot rust brengen om zo op een natuurlijke manier, sneller en langer te slapen om zodoende energiek de dag te beginnen.

Na het behalen van een succesvolle Kickstarter-campagne (200% funding) en een partnership met Auping gaat Somnox dit jaar (juli 2018) haar eerste slaaprobots bezorgen bij duizenden mensen in hun slaapkamer. 

Ook hebben ze dit jaar de show gestolen op technologiebeurs CES in Las Vegas, waar ze in alle grote bladen stonden (Wall Street Journal, Forbes, Fast Company) waardoor ook internationale verkoop wordt gerealiseerd. 

Samen kunnen we miljoenen mensen helpen op een natuurlijke wijze hun felbegeerde nachtrust terug te geven. 

Als het aan de heren van Somnox ligt, ziet de slaapkamer er dus een tikkeltje anders uit.