Info_11158956

Roel
Berkelmans
Bedrijf:
Roel Berkelmans Exclusieve Schoenen op maat

Facebook:
Twitter:
Linkedin:
Website bedrijf:

TIJDLOOSHEID, DUURZAAMHEID, EXCLUSIVITEIT EN STIJL IS HET KWARTET UITGANGSPUNTEN VOOR DE MAATSCHOENEN VAN ROEL BERKELMANS. AMBACHTELIJKE SCHOENEN DIE VOLLEDIG MET DE HAND WORDEN GEMAAKT. PUUR VAKMANSCHAP. BETAALBARE LUXE. U HEEFT CARTE BLANCHE MET BETREKKING TOT HET ONTWERP, U STELT ZELF UW UNIEKE PAAR SCHOENEN SAMEN. NATUURLIJK KAN IK U HIERBIJ UITGEBREID BIJ ADVISEREN.

Roel Berkelmans is een moderne ambachtsman in hart en nieren: “Ik ben enorm gepassioneerd door mooie, kwalitatief hoogstaande, handgemaakte schoenen.

Vanuit deze passie ben ik begonnen met het bedenken en ontwikkelen van een eigen lijn met exclusieve herenschoenen.

Door de toepassing van bijzondere detailleringen en de met zorg geselecteerde materialen kan ik onderscheidend zijn. Ik doe geen concessies in kwaliteit en service en ik volg mijn hart...

Dat is de bron van alle keuzes die ik maak.

Begin 2013 ben ik vanuit mijn passie voor kwalitatief hoogstaande schoenen begonnen met het bedenken en ontwikkelen van een eigen lijn exclusieve maatschoenen voor heren. Met meer dan 20 jaar ervaring in herenschoenen, wil ik de beste kwaliteitsschoenen tegen een betaalbare prijs en met de beste service leveren.

Binnen Europa vond Roel Berkelmans twee specialistische schoenfabrieken die aan zijn hoge eisen kon voldoen. Hier werkt men namelijk nog volgens de ambachtelijke en duurzame Goodyear Welted-techniek. Bij deze maakwijze worden de schoenen dubbel gestikt ( en niet verlijmd). Daarnaast wordt de ruimte tussen de zool en binnenzool opgevuld met rubber en kurk, zodat de zool zich naar de voet vormt en het gewicht zich gelijkmatig over de zool verdeelt. Bij dergelijk vakmanschap passen alleen de mooiste leersoorten uit de beste en meest duurzame looierijen binnen Europa. Ook op het gebied van binnenwerk en zolen is topkwaliteit gegarandeerd. Er wordt gewerkt met het maatsysteem Franse halve maten (3,334 mm). Dit is het meest precieze maatsysteem dat er bestaat.

De schoenmakersactiviteiten van mijn familie kennen een lange historie. Gerardus Berkelmans startte in 1890 als zelfstandig schoenmaker in Oisterwijk. Rond de eeuwwisseling ontstaat er een goede relatie tussen de Oisterwijkse schoenmaker en Antony van Gils uit Moergestel (tegenwoordig bekend als AvanG). Roel Berkelmans is de 4e generatie schoenmakers die is voortgekomen uit deze twee schoenfamilies.

Ervaring

Na mijn HBO-studie in Nederland heb ik de schoenenvakschool in Engeland doorlopen. Vervolgens liep ik stage bij verschillende Italiaanse schoenfabrieken, waarna ik de schoenfabriek van mijn vader heb overgenomen, Berkelmans in Moergestel. Gedurende de laatste jaren heb ik mijn horizon verbreed door te werken voor diverse opdrachtgevers binnen de schoenen in binnen- en buitenland.

Inmiddels heb ik dus meer dan 20 jaar kennis van en ervaring in de schoenbranche. Vanuit mijn ambachtelijke kennis en vanuit mijn passie voor met name handgemaakte kwaliteitsschoenen is een eigen collectie exclusieve maatschoenen ontstaan.

lees meer
contact

Roel
's advertentie

Soortgelijke members