michael_6688201

michael
Kuiper
Bedrijf:
Desko Kantoorinrichters

Facebook:
Twitter:
Linkedin:
Website bedrijf:

Desko creëert circulaire kantooromgevingen voor haar klant, daarmee draagt desko actief bij aan de oplossing voor afvalproblematiek, grondstoffenschaarste en waardevernietiging.
 

De afvalbergen in Europa groeien en Desko wil deze verslaan! De grote hoeveelheden afval afkomstig uit onze wegwerpmaatschappij en de wijze waarop het wordt verwerkt, zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de mens. Daarom neemt Desko als leverancier en producent van kantoormeubilair de verantwoordelijkheid om grondstoffen en materialen opnieuw in de keten te brengen. Door een circulaire kantooromgeving te creëren, draagt Desko actief bij aan de oplossing voor afvalproblematiek, grondstoffenschaarste en waardevernietiging.

Desko staat sinds 1952 garant voor kwaliteit en innovatie van producten en diensten in de kantoorinrichtersbranche. Onze missie is, om onze klanten te inspireren met een nieuwe manier van denken en doen.  Om deze missie te laten slagen heeft Desko een circulair interieurconcept ontwikkeld. Een drie keer terugkoop programma waarbij de levensduur van kantoormeubilair wordt verlengd tot wel 21 jaar i.p.v. na 7 jaar te verdwijnen op de afvalberg. Het is een circulair interieurconcept waarmee Desko haar klant alle ingrediënten geeft om duurzaam en innovatief bezig te zijn.

Desko kijkt eerst samen met de klant naar de bestaande kantoorinrichting. De klant kan kiezen op welke manier hij met een circulaire aanpak aan de slag wil. De klant kan meubilair kopen, leasen, huren, huurkopen met een (vooraf) afgesproken gegarandeerde restwaarde. De grote kracht van Desko is de neutraliteit in het aanbod. Desko kan met ieder merk of leverancier een circulaire inrichting tot stand brengen zonder daarbij afhankelijk te zijn van eigen productie. Uniek in Nederland!

Afval bestaat niet
Desko vindt namelijk dat het vervangen van “het oude“ niet moet resulteren in weggooien. Vanuit deze visie, streven wij ernaar om zoveel mogelijk meubels te hergebruiken. Door het revitaliseren en  hermodelleren van meubels geven wij ze een tweede en derde levenscyclus. En we kijken of de onderdelen van een meubel waarvan de levensduur ten einde is nog op een andere manieren kan worden ingezet.

EIGEN PRODUCTIE
Desko produceert onder eigen regie circulair kantoormeubilair, waaronder de Duo werkplek van gebruikt staal dat al een leven achter de rug heeft.  Om de milieueffecten van deze productie in combinatie met het drie keer terugkoop programma te meten, onderzocht Circle Economy de Duo werkplek van Desko. Het resultaat van deze studie laat zien dat met het drie keer terugkoop programma van Desko een daling te zien is van 62% in CO2 uitstoot en een vermindering van 61% antimoon-eq (een eenheid die abiotische uitputtingen meet).

Desko gebruikt bestaande grondstoffen voor nieuwe producten, daarmee brengen we grondstoffen terug in de keten en verdwijnen deze niet op de afvalberg.

 

 

lees meer
contact

Soortgelijke members

Reinoud Bruinier

Reinoud Bruinier, HR Strategy and Change Management

Ben Vermin

ChainBalance B.V.

Marcel Ruis

3MF producties

Mayke van Keep

De Issuemakers