Peter_3001906

Peter
Mecklenfeld
Bedrijf:
Mecklenfeld Tuinen

Facebook:
Twitter:
Linkedin:
Website bedrijf:

Hoe ben ik eigenlijk begonnen? Lees mijn verhaal:

Al van kinds af aan ben ik graag buiten. Toen ik 3 jaar was had ik al mijn eigen tuintje waarin ik planten verzorgde en met bewondering keek naar de prachtige bloeivormen. Dat ik altijd actief ben gebleven met tuinieren en later mijn eigen tuinontwerpstudio en hoveniersbedrijf ben gestart is dan ook niet heel verwonderlijk.

Nadat ik mijn opleidingen heb afgerond ben ik in 2009 gestart met Mecklenfeld tuinen. Hierin ben ik vanaf de eerste dag gaan werken aan mijn visie op moderne tuinen en ‘excellent buitenleven’. Ik ben dagelijks actief om samen met mijn team mooie tuinen te ontwerpen en te realiseren. Ik vind het belangrijk dat mijn bedrijf innoverend en vernieuwend is.

Ik laat me graag inspireren door de natuur, mooie steden en gebouwen en de wensen van de klant.
Als tuinontwerper ben ik altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Misschien (her)ken je het zelf wel: Ik heb die tik dat ik altijd let op de kleinste details. Hangt er een schilderij scheef? Dan voel ik de drang om hem recht te hangen. Of als ik ergens een prachtig meubelstuk zie, deze van dichterbij bekijk en dan de schroeven zie zitten. Dan ben ik er gelijk compleet op afgeknapt. Ik let ook erg op kleuren en combinaties. Dit moet bij elkaar passen. Het gevoel moet goed zijn. Ik ga altijd af op mijn ‘onderbuik gevoel’. Als dat klopt, dan zit het goed.

Wil je mijn boek lezen? Download hem gratis via deze link:

http://mecklenfeldtuinen.nl/25-ideeen-voor-in-de-tuin/

Een aantal jaren terug had ik nog de slechte gewoonte om altijd een kwartier te laat te vertrekken met als gevolg dat ik onderweg de tijd weer moest inhalen. Resultaat was dat ik veel te veel brieven kreeg met de welbekende paarse rand. Tegenwoordig neem ik de tijd om ergens naar toe te gaan. Ik gebruik de cruise control, houd me aan de snelheid en let op de omgeving. Heerlijk! Zie ik onderweg leuke dingen, of schiet me iets te binnen? Dan maak ik er foto’s van of dan schrijf ik het op in mijn aantekeningenboek.

Ik spreek altijd met mijn vriendin (en mezelf) af dat ik op vakantie niet met ‘werk’ bezig ben. Soms neem ik niet eens mijn telefoon mee, zodat ik niet afgeleid wordt en volledige rust heb om te genieten van de vakantie.

Het probleem is altijd dat ik op vakantie de beste ideeën krijg. In bijzondere steden, onderweg of in de natuur zie ik de meest prachtige dingen. Een stroom aan inspiratie gaat er dan door mijn hoofd en onbewust pas ik ze al weer toe in onze projecten. Inmiddels zijn mijn vriendin en ik er beide aan gewend geraakt en hebben we leuke discussies over alle ideeën.

Omdat ik op vakantie de beste inzichten krijg en mijn creativiteit nog meer getriggerd wordt, vond ik het een goede reden om een keer extra op vakantie te gaan.

Je snapt waarschijnlijk wel waarom…

Download mijn gratis boek! http://mecklenfeldtuinen.nl/25-ideeen-voor-in-de-tuin/

Is dat alles?

Nee, zeker niet! Ik heb je al verteld dat ik onderneem volgens een visie. Mijn visie is eigenlijk een droom. Ik wil niet zomaar een ondernemer zijn die tuinontwerpen bedenkt voor de ander en van klant naar klant gaat. Het is mijn (persoonlijke) doel om een begrip te worden in de branche. Ik wil zoveel mogelijk waarde gaan delen en mensen inspireren met goede ideeen en mooie voorbeelden zonder dat men daar voor hoeft te betalen.

Ik ben achter de schermen aan het bouwen aan een nieuw platform. Of liever gezegd forum. Dit gaat het meest waardevolle online platform worden voor als je plannen hebt met de tuin. 

Reinhout

Een eigen merk voor houten terrasoverkappingen. Deze verkopen we al 5 jaar aan onze eigen klanten maar gaan het nu ook groter lanceren onder de naam Reinhout. Product & service, maar vooral het aanbod blijkt in trek bij onze potentiele doelgroep. We zijn aan het overwegen of we het enkel aanbieden aan particuliere klanten of selectief dealers gaan benaderen die met ons product naar de klant gaan.

Peter Mecklenfeld

lees meer
contact