michiel_11283496

Michiel
Schouten
Bedrijf:
Instant Magazine

Facebook:
Twitter:
Linkedin:
Website bedrijf:

Instant Magazine is het alles-in-1 platform voor het creëren en publiceren van interactieve web content die er op ieder scherm perfect uitziet. Instant Magazines rusten op dezelfde onderliggende technologie als websites maar hebben, in tegenstelling tot sites, een lineair format, vergelijkbaar met magazines.

ONS VERHAAL
In 2008 zijn we gestart met het ontwikkelen van custom online magazines. Als vervanging van gedrukte bladen. We ontwikkelden in die tijd nog in Flash en ActionScript. Schitterende magazines maar behoorlijk arbeidsintensief. Elk magazine kostte ons 150 tot 175 uur. Er kwam een vormgever aan te pas, een interaction designer, back-end developer, front-end developer, online marketeer, tekstschrijver, fotograaf en een projectmanager.

RESPONSIVE MAGAZINES
Met de komst van de iPad in 2010, die geen Flash ondersteunde, startten we onze zoektocht naar een alternatief in HTML5. Ook omdat we de magazines efficiënter en sneller wilden produceren. Vreemd genoeg konden we geen tool vinden die ook smartphones ondersteunde. Responsive webdesign was al behoorlijk vanzelfsprekend, maar responsive magazines dus niet. We besloten de tool zelf te gaan ontwikkelen.

USER-FRIENDLY TOOL
Vanuit die gedachte is Instant Magazine geboren. Een super gebruiksvriendelijke tool voor het maken van browser magazines. Geen bladerbare pdf en geen app-magazine. Maar volledig responsive, gebaseerd op HTML5. De tool die we in 2008 zelf hadden willen hebben, is sinds 2013 realiteit. En voortdurend maken we hem beter en krachtiger. Inmiddels hebben we ruim 1000 klanten in 25 verschillende landen.

Met onze editor kan iedereen digitale publicaties maken, zonder enige technische of grafische kennis. En de toepassingen zijn eindeloos. Van relatiemagazine, tot productbrochure, van jaarverslag tot whitepaper.

lees meer