ruben.beijl_11954421

Gerald
Wolf
Bedrijf:
Rabo&Crowd

Facebook:
Linkedin:
Website bedrijf:

De groei van je bedrijf financieren via Rabo&Crowd

Heb je groeiplannen in 2020 en ben je benieuwd naar alternatieve financieringsvormen? Rabo&Crowd koppelt bedrijven aan investeerders. Rabobank financiert een deel van de plannen van de ondernemers. De investeerders financieren het andere deel via de ‘crowd’. 

Wat is crowdfinance

Met crowdfinance schakelen ondernemers investeerders in om hun plannen te realiseren. Via het platform van Nxchange stellen investeerders geld beschikbaar aan ondernemers. Met Rabo&Crowd vullen ondernemers een gedeelte van de financieringsbehoefte zelf in via het platform. Dat gebeurt door een obligatielening uit te geven.

Investeerders kunnen vanaf € 100 meedoen met een crowdfinance campagne door obligaties te kopen. Bij voldoende vraag en aanbod kunnen die obligaties vervolgens verhandeld worden op de beurs van Nxchange.

Hoe werkt het voor de ondernemer?

Een Rabo&Crowd Coach begeleidt jou als ondernemer en zoekt samen de financieringsvorm die het best bij jou past. Is crowdfinance een goede oplossing? Dan komen de investeerders op ons platform in actie. Daarnaast wordt een aparte lening of krediet door Rabobank verstrekt.

Met Rabo&Crowd combineer je een zakelijke financiering van Rabobank met een investering vanuit de ‘crowd’. Dit zijn bijvoorbeeld klanten, leveranciers en bekenden van de ondernemer die geloven in je bedrijf. Maar ook investeerders die op zoek zijn naar nieuwe kansen.

De financiering vanuit de crowd haal je op door obligaties uit te geven, die investeerders vervolgens kunnen kopen. Crowdfinance met obligaties, de Rabo&Crowd Coach begeleidt je het hele traject door.

Financiering ophalen in vijf stappen:

  1. Bespreek je plan met de Rabo&Crowd Coach tijdens een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Vraag een oriëntatiegesprek aan via raboencrowd@rabobank.nl.
  2. Wat is je financieringsbehoefte? Je minimale financieringsbedrag is € 200.000 en de maximale looptijd is 10 jaar. Crowdfinance via Rabo&Crowd is mogelijk bij een financieringsbedrag vanaf €200.000 en de maximale looptijd bedraagt 10 jaar. Een overzicht met de financieringsvoorwaarden vind je in onze lijst met veelgestelde vragen (FAQ).
  3. Kijk samen naar de financieringsvorm die het best bij jouw situatie past.
  4. Is crowdfinance een optie? Schakel dan je netwerk in. De Rabo&Crowd coach ondersteunt je bij het opzetten van de campagne.
  5. Als je campagne succesvol is afgerond, ontvang je het geld van je investeerders.

Voor meer informatie bezoek onze website via raboencrowd.nl.

lees meer