3 voordelen van industriële stofafzuiging

Dat er stoffen vrijkomen, is heel normaal bij de meeste industriële processen. Denk bijvoorbeeld aan een werkplaats waar tijdens het boren, draaien, schuren of bijvoorbeeld slijpen, stof vrijkomt. Ook bij andere productieprocessen komt stof en rook vrij. Bijvoorbeeld tijdens het snijden, smelten of lassen. Veel van de stoffen die daarbij vrijkomen zijn helaas niet goed voor de gezondheid. Het regelmatig inademen van dergelijke stoffen kan daarom de nodige gezondheidsrisco’s met zich meebrengen. Het is dus zaak je werknemers hier goed tegen te beschermen. Een goede manier om blootstelling aan (gevaarlijke) stoffen zoveel mogelijk te beperken is industriële stofafzuiging. Ontdek hier de 3 voordelen van deze techniek.

1.Effectief de risico’s van stof bestrijden

Veel van de stoffen die vrijkomen tijdens productieprocessen zijn dus schadelijk voor de mensen die eraan blootgesteld worden. Bovendien vervuilen zij het milieu en de werkomgeving. Een goed werkend afzuigsysteem is daarom belangrijk om gezondheidsrisico’s te beperken en het werkklimaat te verbeteren. Bovendien zorgt industriële stofafzuiging ervoor dat de ruimte schoner blijft en appratuur minder snel slijt of beschadigd raakt. Ten slotte verklein je het risico op brand- en explosiegevaar en voorkom je contaminatie. Dit wil zeggen dat stofsoorten niet met elkaar in aanraking komen, daar dit tot gevaarlijke situaties kan leiden.

2.Stof aanpakken bij de bron

Het is niet alleen goed voor je bedrijf en je werknemers om te kiezen voor een deugdelijk afzuigsysteem, het is ook verplicht. De Arbo-richtlijnen, waar iedere werkgever zich aan dient te houden, schrijven namelijk voor dat bedrijven verplicht de vrijkomende stoffen effectief bij de bron moeten bestrijden. Industriële stofafzuiging is het middel bij uitstek om deze verplichting na te kunnen komen. Hierbij wordt een flexibele afzuigarm rechtstreeks op de veroorzaker van de stof gericht. De directe bronafzuiging voorkomt blootstelling en zorgt er tevens voor dat de stof zich niet verspreidt. Er zijn mobiele industriële afzuigapparaten te koop, maar je kunt ook kiezen voor een centrale industriële stofafzuigingsinstallatie.

3.Een flinke kostenbesparing

Kiezen voor industriële stofafzuiging zorgt niet alleen voor veel gebruiksgemak, het levert je ook een mooie kostenbesparing op! Zo zorgt deze handige totaaloplossing ervoor dat je flink kunt besparen op je schoonmaakkosten. Bovendien zorgt een gezonde werkomgeving voor minder ziekteverzuim. Dat is niet alleen op persoonlijk vlak winst, maar ook financieel. Daarnaast slijten machines minder snel en verbruik je in totaliteit minder energie door te kiezen voor industriële stofafzuiging. Het toepassen hiervan kan in vele logistieke, industriële en productie omgevingen dus de beste keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkplaatsen, bouwmarkten, groothandelaren en distributiecentra.

2Bfound is een online marketing bureau te Dordrecht en gespecialiseerd in online marketing voor het MKB. Middels diverse online marketing disciplines zorgt 2Bfound ervoor dat iedere klant is verzekerd van een goede positie in de zoekmachine. Dit wordt onder andere gedaan door alvorens een uitgebreid onderzoek uit te voeren en te bepalen welke zoekwoorden van belang zijn. Dit alles om te zorgen voor gerichte bezoekers naar je website en het behalen van conversies.

Wij verzorgen onder andere:

Zoekmachine Optimalisatie (SEO & SEA)

Conversie Optimalisatie

Online Adverteren (SEA, remarketing etc.)

Content marketing

Social media marketing

E-mail marketing

Webshop ontwikkeling

Online Marketing trainingen

Blijf op de hoogte van de laatste online marketing ontwikkelingen en trends en volg ons op social media en bekijk regelmatig ons blog.