4 belangrijke tips voor het inrichten van jouw (eerste) kantoorpand

4 belangrijke tips voor het inrichten van jouw (eerste) kantoorpand

Wanneer je hebt besloten om een eigen bedrijf te beginnen of je de overgang van thuis naar een bedrijfspand wilt maken, zul je je nieuwe kantoorruimte in moeten richten. Dit kan echter nog lastiger zijn dan je in eerste instantie zou denken. Want; welke dingen zijn nou echt essentieel in een kantoorpand om goed te kunnen werken? Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel onze 4 belangrijkste tips beschreven!

Tip 1: Comfortabele stoelen en bureaus

Op kantoor zit je vaak 8 uur per dag 5 dagen in de week op dezelfde stoel en aan hetzelfde bureau. Het is dus belangrijk dat je comfortabel zit en fijn kunt werken, zonder rugklachten te ontwikkelen. Bespaar dus niet op bureaustoelen en bureaus. Ga bijvoorbeeld voor ergonomische bureaustoelen om te zorgen voor een gezonde zithouding. Betreft bureaus zijn zit-sta-bureaus een echte aanrader. Dit zijn bureaus die verstelbaar zijn van zit naar sta hoogte. Zo hoeven jij en je personeel niet de hele dag te zitten, maar kunnen jullie tussendoor ook staand werken. Dit is niet alleen fijn, maar ook beter voor je lichaam!

Tip 2: Een refurbished printer

Een kantoor is uiteraard niet compleet zonder een goede printer. Hoewel er steeds meer en meer digitaal gaat, blijven er altijd zaken die je moet printen, scannen of kopiëren. Kantoorprinters die al dit soort zaken kunnen zijn echter vrij prijzig. Zeker wanneer je je eerste kantoor inricht, zal je budget waarschijnlijk beperkt zijn. Daarom is onze tip om te gaan voor een refurbished printer. Dit is een gebruikte printer die door een expert volledig is nagekeken, schoongemaakt en indien nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Hierdoor kun je dus een printer van goede kwaliteit kopen, zonder al teveel te betalen.

Tip 3: Groen op kantoor

Veel kantoorruimtes zien er erg saai uit. Om je kantoor levendig te maken kun je planten en bloemen weg zetten. Groen zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar zorgt ook voor gezonde lucht en een lekkere geur op kantoor. Zorg er uiteraard wel voor dat je de planten en bloemen voldoende water blijft geven.

Tip 4: Voldoende licht

Voldoende licht is belangrijk op kantoor. Het liefst natuurlijk licht van buiten. Dit is namelijk bevorderlijk voor de gezondheid, en dus de productiviteit. Plaats de werkplekken dus richting de ramen, en bedek de ramen niet onnodig met zonwering of decoratie.

Niet ieder kantoor heeft voldoende ramen. Ook kan het in de winter donker zijn buiten. Daarom dient er ook goede verlichting in het pand aanwezig te zijn. Een tip is om voor wit licht te kiezen, omdat dit het meest op natuurlijk licht lijkt.