5 redenen om Magento 2 voor jouw e-commerce te gebruiken

Wie een webshop wil beginnen, dient uiteraard te beschikken over een deugdelijke e-commerce website. In Nederland is Magento het meest gebruikte open source platform voor webwinkels. Niet gek, want dit pakket van Adoce is zeer uitgebreid en prettig in gebruik. De meeste bedrijven laten hun webshop dan ook ontwikkelingen met Magento. Enige tijd geleden introduceerde Magento een omvangrijke update en werd Magento 2 gelanceerd. Maak je nog geen gebruik van Magento of draait jouw webshop nog op Magento 1? Dan is het nu tijd om over te stappen! Dit zijn daarvoor de 5 belangrijkste redenen.

1.Geen support meer voor Magento 1

Om maar met de belangrijkste reden te beginnen: in november 2018 is de officiële support voor Magento 1 stopgezet. Gebruik maken van de oude versie van het e-commerce platform is dus überhaupt geen optie meer. Voor wie nog helemaal niet werkt met Magento zijn er echter ook redenen genoeg om over te stappen. Na de update is Magento namelijk nog veelzijdiger en gebruiksvriendelijker dan voorheen!

2.Veiligheid

Uiteraard is het belangrijk dat jouw e-commerce website goed beveiligd is tegen veiligheidslekken. Het nieuwe Magento 2 heeft in de bestandstructuur daarom een aantal aanpassingen aangebracht. Deze aanpassingen komen de veiligheid enorm ten goede. Voor een magento 2 specialist is het daardoor nog makkelijker geworden om de code snel en efficiënt te beschermen tegen ongewenste indringers.

3.Ontwikkel een super snelle webshop

Naast veiligheid is snelheid ook erg belangrijk om een succesvolle webshop te creëren. Niet alleen haken klanten af wanneer een pagina langzaam laadt, ook google straft trage webshops af. Om nog snellere webshops te kunnen ontwikkelingen heeft Magento 2 daarom het systeem slimmer gemaakt. Het e-commerce platform bestaat uit verschillende modules met interface-elementen. Hierin zijn diverse verbeteringen aangebracht, waardoor het systeem nu sneller kan draaien. Ook de belasting van de server wordt hierdoor lager.

4.Gebruiksvriendelijk

Doordat Magento na de update het systeembeheer heeft afgesplitst van het shopbeheer, is de gebruiksvriendelijkheid enorm toegenomen. Daarnaast is de layout nu anders, waardoor het aanpassen van producten in de shop makkelijker gaat. Bovendien is de volledige basis van Magento 2 responsive, waardoor je nu een prachtige full responsive webshops kunt creëren.

5.Eenvoudiger testen

Fouten in de code kunnen ervoor zorgen dat je webshop niet goed werkt. Het is dan ook belangrijk dat de code vooraf goed getest wordt, zodat je zeker weet dat de webshop optimaal functioneert. Dankzij het nieuwe testingframework van Magento 2 is dit veel eenvoudiger geworden.

2Bfound is een online marketing bureau te Dordrecht en gespecialiseerd in online marketing voor het MKB. Middels diverse online marketing disciplines zorgt 2Bfound ervoor dat iedere klant is verzekerd van een goede positie in de zoekmachine. Dit wordt onder andere gedaan door alvorens een uitgebreid onderzoek uit te voeren en te bepalen welke zoekwoorden van belang zijn. Dit alles om te zorgen voor gerichte bezoekers naar je website en het behalen van conversies.

Wij verzorgen onder andere:

Zoekmachine Optimalisatie (SEO & SEA)

Conversie Optimalisatie

Online Adverteren (SEA, remarketing etc.)

Content marketing

Social media marketing

E-mail marketing

Webshop ontwikkeling

Online Marketing trainingen

Blijf op de hoogte van de laatste online marketing ontwikkelingen en trends en volg ons op social media en bekijk regelmatig ons blog.