5 tips voor een leuk bedrijfsfeest om het jaar mee af te sluiten

Het einde van het jaar staat weer voor de deur. Een periode waar de successen van afgelopen jaar worden gevierd, het personeel wordt beloond en er wordt teruggekeken op een fijn jaar. Het is goed om in deze periode even stil te staan bij het afgelopen jaar en dit gezamenlijk te vieren. En dat doe je natuurlijk met een groot bedrijfsfeest. Door een bedrijfsfeest te organiseren laat je je waardering naar je collega’s blijken.

Maar hoe organiseer je nu het perfecte bedrijfsfeest? e-Carnavalskleding geeft je de beste tips voor een onvergetelijk bedrijfsfeest! 

1 Kies een thema 

Een bedrijfsfeest wordt leuker met een thema. Door personeel in feestkleding te laten komen, zorgt dit ervoor dat er een hele andere sfeer hangt. Het feest zal informeler zijn en collega’s zullen elkaar van een andere kant leren kennen. Naast dat het personeel zich van een andere kant kan laten zien, kun je ook het kantoor omtoveren tot een leuk decor voor het personeelsfeest. Dit doe je natuurlijk met leuke feestartikelen en aankleding, geheel in thema. Daarnaast is het leuk om extra attributen, zoals feestpruiken en -accessoires aan te schaffen. Geen excuus meer om niet in thema te komen. De leukste thema’s voor een bedrijfsfeest? Wat dacht je van een discofeest, James Bond avond of Wilde Westen party? 

2 Maak een uitnodiging 

Zorg voor een save-the-date één of twee maanden voordat het feest plaatsvindt. Op deze manier kunnen je werknemers de datum vrijhouden en zorgen dat ze erbij zijn. Wat nog leuker is dan een agendaverzoek is een persoonlijke uitnodiging. Door een persoonlijke uitnodiging naar iedereen te sturen, zullen de werknemers zich extra speciaal voelen. Daarnaast begint de enthousiasme voor een feest zo al ver van tevoren. 

3 Zorg voor leuke muziek

Tijdens een bedrijfsfeest moet er gedanst worden. Zorg voor de juiste muziek die past bij jouw werknemers. Komt er een dj de hele avond plaatjes draaien? Ga dan van tevoren bij je collega’s na van wat voor muziek ze houden. Zijn jouw werknemers wel van de meezingers? Kies er dan voor een paar uur karaoke te doen. Dit is een leuke activiteit en zorgt voor hilarische momenten. Het is ook altijd erg leuk om een artiest te laten optreden op jouw bedrijfsuitje. 

4 Maak een keuze uit hapjes en drankjes

Bij een feestje horen natuurlijk lekker hapjes en drankjes. Je kunt zelf aan de slag gaan om de hapjes en drankjes te maken, maar het is vaak een beter idee om dit uit handen te geven. Er zijn veel bedrijven die de catering van een bedrijfsfeest professioneel en goed kunnen regelen. Ze zorgen voor lekkere hapjes, een bar en personeel dat de hele avond rond zal lopen om jouw werknemers te voorzien van al het lekkers. 

5 Maak het persoonlijk

Een bedrijfsfeest, wordt een gewoon feest als er niets persoonlijks aanhangt. Een persoonlijke touch zorgt ervoor dat iedereen zich verbonden voelt. Houd bijvoorbeeld een kort praatje aan het begin van het feest. Met een praatje laat je zien dat je je werknemers waardeert. Hierin kunnen gehaalde doelen en hoogtepunten worden besproken en de waardering naar het bedrijf worden uitgesproken. Houd maximaal tien minuten aan, anders kan het te langdradig worden.