6 redenen waarom investeerders steeds vaker via crowdfunding investeren

Terwijl de aandelenmarkten zich wekelijks van bull naar bear en andersom bewegen, groeit de crowdfundingmarkt gestaag door en vinden investeerders en geldleners elkaar steeds vaker. Hoe komt het dat investeren in crowdfunding aan populariteit wint? De 6 belangrijkste redenen lees je in dit artikel

1) Crowdfunding is volwassen geworden

In de beginfase van crowdfunding, bestonden de meeste projecten voornamelijk uit particulieren, startups en kleine ondernemingen die op zoek waren naar financiering. In het algemeen brengt het investeren in startups een verhoogd risico met zich mee. Iets waar veel investeerders zich niet aan durfden te wagen. Inmiddels is de crowdfundingmarkt volwassen en voeren crowdfundingplatformen uitgebreide risicoanalyses en controles uit. Ook zien we steeds vaker gerenommeerde bedrijven die via crowdfunding financiering aantrekken en daar een interessant rentepercentage tegenover zetten.

 

2) Volatiele beurzen

Invloeden zoals de Brexit en (mogelijke) handelsoorlogen zorgen ervoor dat de beurzen volatieler zijn dan ooit. Investeerders zijn steeds vaker op zoek naar wegen om risico’s te spreiden en crowdfunding biedt een goede manier om dit te doen. Het grootste gedeelte van de investeringen in crowdfunding worden gedaan in annuïtaire leningen. Deze bieden als voordeel voor investeerders dat er maandelijkse rente en aflossing wordt betaald. Iedere maand neemt het risico een beetje af en is het mogelijk om het geld te herinvesteren.

 

3) Toegankelijkheid

Crowdfunding is en blijft toegankelijk voor investeerders met verschillende vermogens.
Door de lage inlegbedragen kan je als investeerder je investering makkelijker over meerdere projecten spreiden, waarmee het risico in de portefeuille wordt gedrukt. Spreiden leidt in vrijwel alle gevallen tot een positief rendement. Bij Geldvoorelkaar.nl is het mogelijk om vanaf 100 euro te investeren in crowdfundprojecten.

 

4) Lage spaarrente

Professionele investeerders, maar ook particulieren, zoeken steeds vaker een manier om hun spaargeld te laten renderen. De spaarrente is historisch laag en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn zal veranderen. Bij de grootbanken zagen we de spaarrente vorig jaar wederom aanzienlijk dalen. Die ging namelijk van 0,05% naar 0.03%. Om de waarde van je spaargeld te laten groeien, of in ieder geval niet te zien verdampen door inflatie, kan crowdfunding een goed alternatief bieden.

 

5) Transparantie

Waar het voorheen bij crowdfunding moeilijk in te schatten was wat een reëel rendement bij investering is, is de informatie hieromtrent sterk verbeterd. Transparantie is veel belangrijker geworden en investeerders kunnen inmiddels een betere inschatting maken van het mogelijk rendement. Behaalde rendementen lopen onder individuele investeerders uiteen, maar ook hier geld dat spreiden erg belangrijk is. Geldvoorelkaar.nl gaf in 2016 als eerste platform openbaarheid over rendement- en default cijfers. Het gemiddelde rendement bedraagt over de gehele portefeuille 7,22% bruto en 4,32% netto.

 

6) Sociale impact

Wanneer je via crowdfunding investeert, ondersteun je direct het MKB in Nederland. Veel investeerders geven aan dit een belangrijke reden te vinden om te investeren in crowdfunding. Ondernemers bieden in veel gevallen ook incentives aan investeerders, een leuke bijkomstigheid die het investeren in crowdfunding een persoonlijk gevoel geeft. Ondernemers daarentegen, krijgen vaak positieve reacties en feedback van investeerders, wat zorgt voor een win-win situatie.

 

Tot slot

Geldvoorelkaar.nl is het grootste en meest ervaren crowdfundingplatform van Nederland, waar investeerders en geldleners elkaar vinden. Geboden rentepercentages lopen uiteen van 4-10% met een gemiddeld geboden rentepercentage van 7,4%

Let op! Elke vorm van investeren kent risico's. Het kan zijn dat u minder terugkrijgt dan u heeft ingelegd. Wij adviseren u maximaal 10% van uw vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding (conform het advies van de AFM). En wij adviseren u uw inleg te spreiden over meerdere projecten.

Via Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland, vinden MKB-ondernemers en particuliere vastgoedbeleggers financiering. Zodat zij zich kunnen richten op hun ambities en de groei van hun bedrijven. Ondernemers starten dankzij Geldvoorelkaar.nl bijvoorbeeld een nieuwe franchise vestiging, leggen grotere voorraden aan, kopen een binnenvaartschip, commercieel vastgoed of een nieuwe machine.

Wilt u uw ambitie omzetten in actie? Bezoek dan onze website en vraag een zakelijke lening aan.

Bent u opzoek naar een goede manier om uw geld te investeren om de echte economie te stimulieren? Bezoek dan onze website en investeer in onze crowdfunding projecten.