Achterstand met boekhouding kan zzp’er veel geld kosten

Aanmaningskosten, deurwaarderskosten, incassokosten, invorderingsrente, fiscaal beslag, openbare verkoop en hoge boetes staan de zzp’er te wachten als die te laat of geen aangifte omzetbelasting of inkomstenbelasting doet. Veelal legt de Belastingdienst - als u een achterstand boekhouding heeft en de aangiften niet indient - ook hoge ambtshalve belastingaanslagen op.

ZZP-boekhouder is gespecialiseerd in het helpen en bijstaan van de zzp’er met een boekhoud achterstand. Bel ons voor gratis info op 06-13936399.

Werkwijze

Ten eerste regelen wij voor u de communicatie met de belastingdienst en de deurwaarder, zowel schriftelijk als verbaal. Daarnaast zorgen wij voor het maken van bezwaar- en/of uitstel voor het indienen van de aangiften, wij sturen na het verwerken van de  juiste belastingaangiften in.

Ambtshalve aanslag door achterstand boekhouding

Krijgt u een blauwe brief met een hoge schatting van uw belastbaar inkomen dan dient u in actie te komen. Naast de hoge aanslag zijn er ook kosten verbonden aan zo’n aanslag en die blijven maar oplopen zolang u achterover blijft leunen. Betaalt u de uiteindelijke aanslag te laat dan is een boete van 10 procent over de definitieve aanslag volgens de wet mogelijk.

 

Oorzaak boekhouding achterstand

 1. Uw klanten betalen u niet op tijd
 2. Privéredenen zijn er de oorzaak van. Slechte belegging, partner met spreekwoordelijk gat in de hand.
 3. Vergeten geld te reserveren.
 4. Ontkenning, u opent de post van de fiscus niet.
 5. Ziekte in het gezin.

 

Voorbeeld

Een ondernemer uit Amsterdam had privéproblemen. Hij hanteerde de struisvogelpolitiek ten aanzien van elke blauwe brief die binnenkwam. Die gooide hij direct ongeopend weg. Hij deed geen aangifte omzetbelasting en ook geen aangifte Inkomstenbelasting. De boetes stapelden zich op, hij zag meer deurwaarders dan familieleden en kwam na vijf jaar bij ons terecht.

 

Hij belde met de staart tussen de benen en schaamde zich diep. Vervolgens hebben wij contact opgenomen met de Belastingdienst en de deurwaarder gebeld. Als zij weten dat er in elk geval een boekhouder op de zaak zit geven ze vaak een week of twee weken respijt.

Inventarisatie

De bank heeft de ontbrekende afschriften aangeleverd en van de jongere jaren hebben we via MT-940 bestand de mutaties ingelezen.Dat scheelt een hoop tijd.

Ambtshalve aanslag omzetbelasting naar nul gebracht

Uiteraard moest de ondernemer Inkomstenbelasting en de boetes betalen. Echter alle ambtshalve opgelegde aanslagen Omzetbelasting werden naar nul gebracht en soms kwam er zelfs geld terug. De ondernemer stuurde facturen met BTW-verlegd en was over al die jaren helemaal geen BTW verschuldigd…….

Betalingsregeling

In een ander geval is het nodig om de exacte schuld vast te stellen. Als de Haarlemse ondernemer de belasting dan niet direct kan voldoen, kan er evt. een financiering/lening worden aangevraagd of een dient er een betalingsregeling te worden getroffen.

 

Resultaat

Als ZZP boekhouder zijn we deskundig in zaken voor ondernemers die betalingsproblemen hebben of zij die kampen met een achterstand boekhouding. Bel ons voor meer info 06-13936399.

 1. Wij contacten meteen de fiscus en evt. de deurwaarder. Wij gaan in gesprek met ze.
 2. Het invoeren van achterstanden boekhouding zoals verkoopfacturen, de inkoopfacturen,
 3. verwerken van mutaties van  de bank, giro, kasboek
 4. het samenstellen van de balans-en winst en verliesrekening
 5. verzorgen van de aangifte Inkomstenbelasting (IB).
 6. Aangifte omzetbelasting per kwartaal verzorgen.

ZZP Boekhouder is gespecialiseerd in de administratie van de ZZP’er. Onze kracht is persoonlijke begeleiding. Wij bieden u een vaste jaarprijs -80 euro excl. BTW per maand- en één vast contactpersoon. In ZZP Boekhouder vindt u een professionele, betrouwbare én betaalbare partner.

ZZP-boekhouding

ZZP Boekhouder is zeven dagen per week – dus ook op zaterdag en zondag- bereikbaar. U mag tevens na 18.00 uur bellen en wij nemen nog op ook. Ons klantenbestand varieert van de bouw tot de zorg en van ingenieur tot tekstschrijver en van IT’er tot ict freelancer.

Bent u op zoek naar een boekhouder die met u meedenkt en die zeven dagen per week bereikbaar is. Hulp biedt waar u dat nodig heeft en waar u ook na 18.00 uur ’s avonds terecht kunt? Bel dan 06-13936399.

Aanleveren bij zzp-boekhouder

Met een all-inn pakket (vaste jaarprijs van 960 euro excl. BTW voor complete boekhouding en alle aangiften) zijn wij voor menige eenmanszaak en ZZP’er de juiste boekhouder. U heeft de keuze hoe u de boekhouding aanlevert, dat kan online, via een MT-940-bestand, per aangetekende post of nog in een ordner bij u thuis of bij ons op kantoor.

Wij nemen ook de tijd voor de zzp’er die kampt met een achterstand in zijn boekhouding.

Wij hebben een samenwerking met een accountant en fiscalist, waardoor wij ook meer specialistische vragen kunnen beantwoorden.

Jaarrekening niet verplicht

Aan het einde van het jaar maken wij de balans- en winst-verliesrekening op. U weet in maart hoe de zaken ervoor staan en uw aangifte Inkomstenbelasting is dan ook al in concept klaar. Uiteraard vragen wij – indien u dat wenst- uitstel voor u aan. Een jaarrekening is voor de zzp’er niet verplicht dus daar betaalt u bij ons ook niet voor. 

 

Daarnaast geven wij via Twitter, Facebook, LinkedIn en onze website gratis tips op het gebied van belasting en administratie.

Contact boekhouder-zzp

Als u actief bent als u zzp’er en u zoekt een betrouwbare én betaalbare zzp-boekhouder? Iemand die ook kijk naar de mens achter de zzp’er en waar u geen nummer bent. Bel dan 06-13936399 voor een gratis eerste gesprek. Of bekijk de recensies die klanten vrijwillig noteerden op Google.