Airchip wint finale Present Your Startup 2020

Alkmaar, 1 oktober 2020 – Airchip is de winnaar van de eerste editie van Present Your Startup Alkmaar, de startupwedstrijd die afgelopen woensdag in het TAQA Theater De Vest gehouden werd. Met een app die een eind maakt aan wachtrijen versloeg het bedrijf Aleeza, Pepperfield, Circuvorm en DeMonth. Gezamenlijk wisten de vijf startups 925.000 euro aan investeringen op te halen.

“Daniel van Drunen heeft doorzettings- en aanpassingsvermogen laten zien tijdens deze lastige periode”, aldus juryvoorzitter Valérie Vallenduuk. ”Hoewel er nu even geen festivals zijn, weet ik zeker dat Airchip in de nabije toekomst een eigen momentum kan creëren doordat de app voorkomt dat mensen moeten wachten en zo een belangrijke rol kan spelen in het garanderen van veiligheid in de anderhalve meter samenleving.”

Airchip
De app biedt een nieuwe manier van contactloos bestellen en betalen en maakt korte metten met wachtrijen tijdens festivals of evenementen. Via een interactief menu kunnen consumenten hun saldo opwaarderen en drankjes bestellen. Wanneer het biertje of wijntje klaar staat, krijgt de gebruiker een bericht. Het drankje kan zelfs bezorgd worden op de dansvloer. Als winnaar van de veertiende editie van Present Your Startup ontvangt Airchip begeleiding ter waarde van €2500 en een exclusief diner bij Heeren van Sonoy in Alkmaar. Na de halve finale is de startup in contact gekomen met een Venture Capital Fonds over de investeringsvraag van 500.000 euro. Die onderhandelingen lopen nu.     

”Deze prijs is echt een hart onder de riem, want door Corona zit de doelgroep even op slot”, aldus Daniel van Drunen, CEO en oprichter van Airchip. “Ik ben daarom bijzonder trots dat we door Present Your Startup toch indruk hebben kunnen maken. Door de bewezen methodiek van het startupprogramma heb ik de propositie verder aan kunnen scherpen en dat is zeker van meerwaarde voor de toekomst van Airchip.”

Present Your Startup Alkmaar
Voor de 14e editie van Present Your Startup werden tien startups geselecteerd uit 33 aanmeldingen, zij ontvingen een speciale training door de Startup Academy. Vijf startups wisten de finale te bereiken, de jury bestond uit Valerie Vallenduuk van PIM Noord-Holland, Ron van Bijsterveld van Creative Capital Partners en Peter Vonk van Kaasstad Kapitaal. Door Corona was er geen publiek bij de uitreiking aanwezig. De winnaar van de publieksprijs wordt volgende week bekend gemaakt. Alle finalisten zijn terug te zien in het programma “Pak An Doen” gepresenteerd door Isabella Prins op NH Nieuws.

Over Present your Startup
Present Your Startup is een acceleratorprogramma en een succesvol pitchevenement uit Haarlem, opgezet door Valérie Vallenduuk in 2014. Het platform koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van juiste financiering. Inmiddels is Present your Startup actief in acht Nederlandse regio’s, het Caribisch gebied en New York. De organisatie is in handen van Innovate.Today.