Antler investeert 5 miljoen in 44 startups

Internationale startup-generator Antler heeft in een ruim halfjaar 5,4 miljoen euro geïnvesteerd in meer dan veertig startups in Europa en Azië. In de eerste helft van 2019 zijn meer dan 450 deelnemers oprichters van hun eigen startups geworden.

Antler lanceerde in maart in Amsterdam, maar begon haar eerste programma in 2018 in Singapore. Inmiddels is de generator tevens actief in Stockholm, New York, Londen, Oslo, Sydney, Nairobi en Addis Abeba. De mijlpaal van vijf miljoen is behaald en de bedoeling is om aan het einde van het jaar tussen de 100 en 150 wereldwijde startups te hebben gesteund.

Meer dan 100.000 euro durfkapitaal

Jaarlijks vinden er in elke stad twee programma's plaats. De startups kunnen van Antler een investering krijgen van meer dan honderdduizend euro in ruil voor een minderheidsaandeel. Daarnaast biedt de incubator uitgebreide begeleiding van coaches en een wereldwijd netwerk van investeerders en zakenpartners.

Gedreven individuen versus bestaande startups

De 44 startups die Antler heeft voortgebracht zijn actief in verschillende tech-industrieën, zoals fintech, robotica, ruimtetechniek en medische technologie. Het bedrijf heeft de missie om barrières voor ondernemerschap weg te nemen. Daarom wil het programma zich focussen op individuen met ondernemerspotentie in plaats van al bestaande startups.

Deelnemers moeten naar eigen zeggen vooral gedreven zijn en doorzettingsvermogen hebben, in plaats van een specifieke opleiding of werkervaring genieten. CEO Magnus Grimeland: "Doelen waarvan het startups normaal gesproken jaren kost om deze te bereiken, kunnen we bij Antler significant sneller behalen."

Eurolutions is een internetuitgeverij uit Utrecht dat zich heeft gespecialiseerd in zakelijke media. Het werd opgericht in 2002 en verdiende in eerste instantie zijn sporen als website-bouwer. Al snel werd de opgedane kennis en ervaring ingezet om andere (startende) ondernemers te informeren.

Eurolutions beheert momenteel enkele eigen online uitgaves die allen gerelateerd zijn aan zelfstandig ondernemen of aan ecommerce-activiteiten, zoals het starten van een eigen webwinkel. Enkele van de websites uit het portfolio van Eurolutions zijn Investeerders.nl, Ondernemen & Internet, BVbeginnen.nl en Eenmanszaakoprichten.nl. Op deze websites vinden startende ondernemers, particuliere investeerders en zzp'ers honderden pagina's vol interessante en nuttige informatie die hen helpen met het oprichten van een bedrijf, het investeren met eigen vermogen of het opgeven van hun belastingen.