Auto kopen: waarom niet bij de buren kijken?

De auto is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Nederland. We kunnen nou eenmaal niet zonder een auto. Veel mensen komen dan ook op enig moment in hun leven in aanraking met de uitdaging van het kopen van een auto. Omdat met het kopen van een auto vaak een behoorlijk bedrag gemoeid gaat, is dit niet een beslissing die je spontaan neemt. Een auto vermindert, zodra je erin rijdt direct in waarde en je krijgt vrijwel nooit het geld terug voor je auto als wat je ervoor betaald hebt. In de zoektocht naar de beste deals komen steeds meer mensen uit bij het importeren van een auto uit Duitsland. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het in sommige gevallen een beter idee is om een auto te importeren bij onze Oosterburen.

Een auto uit Duitsland biedt meerdere financiële voordelen

Het kopen van een auto is vaak een behoorlijke investering en je wil natuurlijk zoveel mogelijk besparen en er zeker van zijn dat je financieel gezien die beste beslissing maakt. Aan auto importeren Duitsland zit een groot financieel voordeel dat betrekking heeft op zowel de aanschafwaarde, alsook op de BPM. Auto’s zijn over het algemeen een stuk goedkoper in Duitsland dan in Nederland. Voor auto’s die tussen de een en drie jaar oud zijn, is er door gebruik te maken van de afschrijving en het verschil van de dagwaarde vaak een extra belastingvoordeel te halen uit het importeren van een auto uit Duitsland. Dit proces kan soms complex zijn, maar er zijn verschillende importbedrijven die hierbij assisteren en ervoor zorgen dat er alsnog een flink voordeel op de BPM overblijft onder aan de streep.

 

Een stuk meer keuze en een beter aanbod in verschillende merken

Duitsland staat aan de wieg van een aantal zeer toonaangevende automerken, zoals bijvoorbeeld Volkswagen, Audi, Mercedes en BMW. Duitsland is dan ook de bakermat voor topkwaliteit auto’s. Door het feit dat de fabrieken van veel van deze merken in Duitsland staan, is het aanbod vele malen groter dan in Nederland, hierdoor is er voor de consument ook een stuk meer te kiezen. Een Duitse auto kopen heeft als bijkomend voordeel, naast het feit dat er meer te kiezen is, dat door de wet van vraag en aanbod en door de hevige concurrentie, de prijzen ook gedrukt worden en deze voor zowel nieuwe auto’s, als voor occasions een stuk lager liggen in Duitsland

 

Duitse auto’s verkeren vaak in betere staat en zijn beschikbaar in luxere uitvoeringen

Of we het nu willen of niet, in sommige aspecten lijken we soms wel wat op onze Oosterburen. We zijn echter niet in alles hetzelfde en het lijkt erop, dat we ook in de omgang met onze vierwielers niet hetzelfde zijn als de Duitsers. Het is algemeen bekend dat de Duitse occasions qua netheid en conditie vaak in een betere staat verkeren dan de Nederlandse soortgenoten. Het lijkt er dan ook op dat de Duitsers een stuk zuiniger met hun auto omgaan dan de Nederlanders, wat weer een extra voordeel is van auto importeren. Ook qua uitvoeringen zijn er een stuk meer luxere varianten te vinden in Duitsland dan in Nederland. De reden hiervoor, is dat de meeste nieuwe modellen in Nederland eerst gebruikt worden voor leaseconstructies. In dit segment is vanwege de doelgroep en de kosten vaak minder vraag naar luxe uitgaves. In Duitsland bestaat er een aanzienlijk grotere markt voor particulieren die een luxere uitvoering prefereren, waardoor ook het aanbod van luxere uitvoeringen een stuk aantrekkelijker is.

Onze dienstverlening omvat een combinatie van zoekmachine optimalisatie, online adverteren, conversie optimalisatie en video marketing. Sinds de oprichting van LEQUAL zijn we bezig met het behalen van rendementen voor onze klanten! We doen dit door snelle communicatie, transparantie en heldere rapportages.