Bestaand vastgoed opnieuw inzetten na instorten winkelpanden en warenhuizen

Het aantal fysieke winkels loopt steeds verder terug in Nederland en binnen deze malaise in de detailhandel komen steeds meer panden vrij op unieke A-locaties, met een riante omvang. Bedrijven als Hudson’s Bay, Zeeman en Intertoys moeten de deuren sluiten, waarbij de panden vaak lange tijd leeg blijven staan. Met de woningnood in de grotere steden en de vraag naar grootschalige projectontwikkeling komt de vraag op of investeren in vastgoed niet een veel beter idee is dan het opnieuw invullen van de panden met detailhandel.

Retail naar retail – of retail naar woonfunctie: de hamvraag

Hoewel het opnieuw invullen met detailhandel of warenhuizen vaak de meest voor de hand liggende keuze is, is dit niet de meest verstandige optie. In Amsterdam, Den Haag, Delft en Apeldoorn is de vraag naar woningen en werkruimtes groot. Waarom dan opnieuw een winkel in een pand plaatsen wanneer het succes de vorige keren uitgebleven is?

Projectontwikkelaars kijken samen met de gemeentes naar de mogelijkheden om te investeren in vastgoed en hier komt een interessante optie naar voren. De vraag naar flexwerkplekken (ofwel co-working) is de laatste jaren sterk toegenomen, mede door het stijgende aantal startups dat een samenwerking aan wil gaan met andere ondernemers, startups of talenten. Met name in Den Haag is de vraag groot, omdat hier veel internationale organisaties en overheden aanwezig zijn, waar de lobby dus letterlijk om de deur te vinden is.

Vastgoedmogelijkheden voor ondernemers

Wonen en werken op A-locaties, het opnieuw inzetten van vastgoed op een nieuwe manier, waarbij gekeken wordt naar de wet van vraag en aanbod. Je hoeft geen cursus vastgoed te volgen om in te zien dat het aanpassen van de vastgoedfunctie een goed idee is binnen de huidige economische ontwikkelingen. Voor de gemiddelde Nederlandse ondernemer kan dit alleen maar goed uitpakken.

Wanneer specialisten bij elkaar komen en wij jouw uitdagingen oplossen

Bij ons online marketingbureau hebben wij een team van specialisten die bouwen aan jouw online zichtbaarheid. Dat is wie we zijn en wat we doen. Of dit nu op het gebied van SEO is, linkbuilding, design of social media: de kennis hebben wij in huis om jouw bedrijf online op de kaart te zetten.

Naast dé specialist zijn we ook je partner, we helpen je doelen te bereiken en samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf optimaal kan groeien. Als online marketingbureau werken wij transparant, wat je ziet is wat je krijgt en wat we beloven komen we na! Om hier zeker van te zijn ontvangen onze klanten duidelijke rapportages die in cijfers ons werk aantonen.  

Online marketing is onze passie en daardoor zijn wij in de volle breedte van het woord inzetbaar. Geen losse eindjes maar stevige punten achter iedere opdracht die wij zetten.