BoatNow - disruptor van de Amsterdamse rondvaartmarkt, lanceert nieuw initiatief in strijd tegen overlast.

BoatNow, het innovatieve en onafhankelijke online-platform voor alle Amsterdamse rederijen, lanceert dé oplossing voor de klachten van diverse omwonenden in het Amsterdamse centrum.

Recent is er veel te doen geweest over de nieuwe regels van de Nota Varen in Amsterdam, waarbij, naast diverse andere maatregelen, een avondklok voor de grachten wordt ingesteld. Onder andere Het Parool en AT5 rapporteerden over deze ontwikkelingen. Het nieuwe vaarbeleid van wethouder Sharon Dijksma beoogt met een ‘nachtsluiting’ de ervaren overlast terug te dringen.

Als innovatieve speler in de Amsterdamse rondvaartsector heeft BoatNow de overlastproblematiek gepoogd bij de wortels aan te pakken. Na vele sessies met diverse stakeholdergroepen heeft BoatNow de oplossing geformuleerd.

“In Amsterdam is het altijd druk op de grachten, dat is natuurlijk geweldig, prachtig om te zien. Helaas heeft dit wel een keerzijde, steeds meer meldingen van overlast. Wij van BoatNow hebben in samenwerking met de gemeente de oplossing gevonden om deze overlast tegen te gaan. Wij gaan namelijk onderwater.”

In een recente video kondigt de firma BoatNow haar laatste innovatie aan: een assortiment aan onderzeeërs om de overlast te beperken. Het assortiment start met een viertal opties: De party-submarine, de classic-submarine, de romantic submarine en de transfer-submarine. Dit aanbod is momenteel nog in de testfase, maar men verwacht komende week live te kunnen gaan.

In tegenstelling tot de veelbesproken oxiderende Sovjet onderzeeër aan de NDSM-werf gaan deze onderzeeërs ook echt varen. “State-of-the-art technologie.” aldus oprichter Freek van Koolbergen. De eerste reserveringen staan reeds in de boeken.

 

 

Ahoy! Ik ben Freek van Koolbergen. Geboren en opgegroeid in Amsterdam Oost. Sinds drie jaar schipper op de grachten van Amsterdam.

Wat ik het mooiste vind van varen door Amsterdam is dat ik deze geweldige stad op een andere manier kan bekijken, vanaf mijn rustig zoemende elektrische sloep. Wat begon als een studentenbaan bleek goed te combineren met mijn bacheloropleiding in Communication & Multimedia Design. Mijn eindscriptie ging over vraag en aanbod voor rondvaarten op de grachten met als eindproduct het prototype van de BoatNow site en app.

Tijdens een van mijn tochten ontmoette ik Jan-Joost Rueb, internet ondernemer. Toen ik hem sprak over mijn ideeën was hij direct enthousiast. 'Dit moet de markt op', zei hij.

Dit is in het kort de geschiedenis van BoatNow, het online platform waar je een boot kan reserveren, waar je ook maar bent en wanneer je maar wilt.