Boxie24 verovert ook Nederland met 7e vestiging in 3 jaar tijd

Met het innovatieve self storage concept verovert Gerrit Jan Reinders de ene na de andere stad in o.a. Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. In Nederland opende het bedrijf onlangs zijn 7e vestiging in 3 jaar tijd. Tijd voor een gesprek dus met deze Nederlandse ondernemer.

Opslagruimte huren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ook Nederlanders omarmen het uit Amerika overgewaaide concept meer en meer. Met name door de alsmaar stijgende huurprijzen en relatief lage kosten voor opslag is het huren van een externe opslagruimte mateloos populair geworden.

Oprichter Gerrit Jan Reinders zag deze trend ook en besloot in 2014 zijn baan als register accountant bij Deloitte vaarwel te zeggen en in Berlijn, de startup hoofdstad van Europa, het concept van innovatieve opslagruimte huren te lanceren.

Al snel volgden locaties in Hamburg en München, waarna ook internationaal werd uitgebreid naar o.a. Zurich, Parijs, Amsterdam en New York.

Hoe is dit nieuwe self storage concept eigenlijk tot stand gekomen?

In de verouderde self storage markt huur je een opslagbox en moet je zelf je spullen opslaan. Er is weinig oog voor de veranderende behoefte van de klant.

Reinders: “Het klinkt misschien een beetje cliché, maar bij Boxie24 staat de klant echt centraal. Door middel van een betere dienstverlening en een beter product proberen we verouderde self storage markt op te schrikken.”

Zo hebben we o.a. een duurzame verhuisdozen service en komen we de spullen bij je thuis ophalen en naderhand weer terugbrengen. Ook is de oude gevestigde orde maar weinig transparant over hun prijzen, waar Boxie24 hier juist transparant over is. Zo weet je precies waar je aan toe bent, aldus Reinders.

Dat het concept aanslaat hebben we bewezen. Zo zijn we als relatief jong bedrijf in New York 4e geworden in de categorie “Best Storage Units in New York City” en daar mogen we best wel trots op zijn, aldus Reinders.

Heerhugowaard

Heerhugowaard is alweer de 7e vestiging in Nederland waar Boxie24 haar deuren opent. Waarom is voor juist voor deze stad gekozen?

Reinders: “Boxie24 richt zich op steden met een krappe huizenmarkt of waar veel vraag is naar zakelijke opslagruimte. Vandaar dat we ook met opslagruimte in Amsterdam zijn begonnen. Op basis van de hoeveelheid inwoners per vierkante meter of het aantal verhuizingen binnen een gebied wordt berekend wat de volgende locatie wordt.”

Inmiddels zit het bedrijf in Amsterdam, Aalsmeer, Hoofddorp, Duivendrecht, Amstelveen, Alkmaar en dus Heerhugowaard.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Inmiddels is Boxie24 actief in meer dan 50 steden in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Voor de internationale uitbreiding heeft de onderneming meerdere miljoenen euro’s opgehaald bij grote familiebedrijven.

Vol passie en trots vertelt Reinders wat er bereikt is de laatste jaren en hoe hij verder wil groeien naar 100+ steden in Nederland, Duitsland maar voornamelijk de Verenigde Staten.

Miami staat als eerste vestiging op de planning en de logistieke infrastructuur is reeds gereserveerd. Wij zullen deze groei aandachtig blijven volgen en met meer nieuws komen over deze ondernemer.

Wij Willen Opslagruimte Makkelijker Maken!

Boxie24 Opslag is een full service storage provider met meer dan 25 vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Boxie24 Opslag biedt zowel particuliere opslagruimte als zakelijke opslagruimte aan. 

Daarnaast is Boxie24 Opslag ook gespecialiseerd in archiefopslag en -vernietiging en bieden wij een milieuvriendelijke verhuisdozen service aan met gratis ophalen en brengen in bijna alle steden.

Het hoofdkantoor van Boxie24 is gevestigd in Berlijn. Daarnaast heeft Boxie24 ook kantoorruimte in Amsterdam en New York.

Onze missie

De self storage markt wordt al jaren gedomineerd door een beperkt aantal grote spelers die weinig tot geen innovaties hebben doorgevoerd in de afgelopen jaren, omdat dit door hen niet nodig werd geacht. Wij willen hier graag verandering in brengen.

Onze missie is de verouderde self storage markt op te schudden door middel van een betere dienstverlening en een beter product waarbij de klant centraal staat.

Wij zijn van mening dat er erg veel winst te behalen is voor de klant door middel van betere en transparantere service. Daarom bieden wij bijvoorbeeld een gratis haal-en brengservice in bijna alle steden en een online overzicht van uw spullen en facturen, om de klant tegemoet te komen in tegenstelling tot de verouderde traditionele spelers.

Ook kunnen wij betere prijzen aanbieden, simpelweg omdat we minder bureaucratisch zijn en minder geld besteden aan marketing campagnes. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van al ons personeel 29 jaar, wat zorgt voor een efficiëntere en frisse dienstverlening met alle knowhow. Daarnaast zijn wij een datagedreven organisatie met een analytische bedrijfscultuur, waardoor wij goed kunnen inspelen op de behoeften van de klant.

Onze focus ligt bij de tevreden klant. Om dit te bereiken zijn wij als bedrijf continu in beweging om onze dienstverlening te verbeteren en/of uit te breiden. Door middel van deze focus in combinatie met efficiënt en hard werken zijn wij in staat u de best mogelijke service te bieden of u nu tijdelijke opslag in Amsterdam, verhuisdozen of archiefopslag zoekt.

Corporate Social Responsibility

Boxie24 Opslag hecht veel waarde aan het milieu. Daarom proberen wij onze global footprint te minimaliseren. Dit doen wij onder andere door onze chauffeurs de meest efficiënte routes en nooit met halflege vrachtwagens te laten rijden.

Verder zijn onze verhuisdozen gemaakt van 100% gerecycled materiaal en zijn deze ook 100% biologisch afbreekbaar. Ook gaan ze langer mee dan de standaard kartonnen verhuisdozen, die sowieso al meer impact op het milieu hebben. Daarnaast proberen wij onze afvalstromen te minimaliseren. Door middel van onze online focus in combinatie met onze datagedreven bedrijfsstructuur, gebruiken wij minder papier dan traditionele self storage bedrijven.

Verder spenderen wij een deel van de winst aan het planten van nieuwe bomen om o.a. global warming tegen te gaan. Daarnaast werken wij samen met sociale werkplaatsen, waarbij mensen met een handicap of leerachterstand in staat worden gesteld om zichzelf te kunnen ontplooien.