BrightPensioen rondt investeringsronde van € 1,5 miljoen succesvol af

Amsterdam, 1 november 2017 – BrightPensioen heeft zijn tweede investeringsronde van € 1,5 miljoen succesvol afgerond die anderhalf jaar geleden startte. Hiervan is driekwart geïnvesteerd door Allianz, crowdfunders en informal investors. De laatste € 380.000 is vorige week in enkele dagen via een speciale klanten-crowdfunding bijeengebracht door ruim 250 klanten van BrightPensioen.

Alle klanten van BrightPensioen zijn aandeelhouder omdat ze voor hun inschrijfgeld van € 100 aandelen krijgen. Dat is een unicum in de financiële wereld. Het bedrijf spreekt zelf dan ook niet van klanten maar deelnemers.

Karin Jakobsen, oprichter van BrightPensioen: “We staan perplex van de snelheid waarmee de laatste 380.000 euro door onze deelnemers binnen is gebracht. We ontvingen veel steunbetuigingen waarin onze deelnemers vertellen dat ze het zo goed vinden wat wij doen, dat ze daar graag extra aan bij willen dragen. Het toont de grote betrokkenheid van onze deelnemers aan en ondersteunt het gevoel dat we samen met onze deelnemers iets moois aan het bouwen zijn.”

Pensioen van de toekomst

BrightPensioen bouwt samen met alle deelnemers aan het pensioen van de toekomst. Het biedt (pensioen)vermogensopbouw tegen kostprijs in ruil voor een lidmaatschap. Hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs. En dat levert weer meer (pensioen)vermogen op. Er is geen winstdoelstelling maar een resultaatdoelstelling. Resultaat in de vorm van goede rendementen en tevreden deelnemers. Resultaat in de vorm van enthousiaste medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid. En als er winst gemaakt wordt dan delen de deelnemers mee via een dividenduitkering.

BrightPensioen doet sowieso veel samen met de deelnemers. Van de jaarlijkse ledenvergadering wordt een inspirerend event gemaakt. Er wordt samengewerkt met zelfstandige professionals die tevens klant zijn. Zo zijn de websitebouwers, SEO-specialisten, ontwerpers, tekstschrijvers, bestuursleden en social media specialisten allemaal klanten van BrightPensioen.

                                                                        ///

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjaak Zonneveld, commercieel directeur van BrightPensioen, 06 – 36 57 15 32 of sjaak@brightpensioen.nl

Over BrightPensioen

BrightPensioen is opgericht omdat pensioen flexibeler, eerlijker en duurzamer kan. BrightPensioen biedt flexibele pensioenopbouw (in de zogenoemde derde pijler) voor zzp’ers, DGA’s en andere mensen die graag zelf pensioen willen opbouwen. De gebruikelijke businessmodellen in de financiële wereld worden door de totaal andere aanpak op de schop genomen. BrightPensioen is de enige aanbieder die geen geld verdient aan het pensioenvermogen van de deelnemers, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. Zo blijft er meer over voor de deelnemers. Deelnemers zijn mede-eigenaar via een deelnemerscoöperatie. Ze bepalen mede de koers en delen mee in de winst. Het vermogen wordt tegen kostprijs belegd in een 100% duurzaam lifecycle fonds. BrightPensioen is een social enterprise, in 2013 opgericht door Karin Jakobsen. 

https://brightpensioen.nl

Hi! BrightPensioen is een game-changer. Wij vonden dat pensioen anders moest. Flexibeler. Duurzamer. Eerlijker. Dus zonder winstmaximalisatie. Maar mét een maximaal pensioen voor de deelnemers. Deelnemers die ook aandeelhouder zijn. Zo ontstond BrightPensioen.

We denken groot omdat we vinden dat de financiële sector anders moet: eerlijker, duurzamer en met het klantbelang voorop. Ons model is gebaseerd op de kracht van samen: hoe meer leden Bright heeft, hoe meer we kunnen bereiken.

Wij bieden dé oplossing voor iedereen zonder pensioen. Zowel voor ZZP'ers als werkgevers zonder pensioenregeling. Als werkgever zit je bij ons niet aan een pensioenregeling vast, maar kun je pensioen faciliteren voor je medewerkers. 

Wij zijn de enige aanbieder die geen geld verdient aan jouw pensioenvermogen, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. Daarnaast wordt iedereen bij BrightPensioen mede-eigenaar en beleggen wij jouw pensioenvermogen volledig duurzaam. Als klap op de vuurpijl zijn wij ook nog eens een Social Enterprise, en staat bij ons het maatschappelijk belang voorop en streven we een winstmaximalisatie na. Ons maatschappelijk doel is pensioen eerlijker en duurzamer maken, en dat willen we samen met jou bereiken!

Nu weten wij ook dat pensioen niet het leukste onderwerp is en daarom zijn er eigenlijk weinig mensen die zich er echt in verdiept hebben. Maar pensioen is erg belangrijk en hoe langer je er mee wacht, hoe minder pensioen je kunt opbouwen. Om je te helpen met pensioen geven wij informatieve webinars, waarin we je uitleggen wat je kunt doen aan je pensioen. Ook vertellen we je over de fiscale voordelen en de andere mogelijkheden om iets te doen aan later.

BrightPensioen is ideaal voor wie een zzp pensioen wil, voor ondernemers die een oplossing zoek voor het opbouwen van pensioen voor start-ups. Sinds januari 2018 kan iedereen Bright worden en een BrightBeleggen rekening openen. Ideaal voor wie meer rendement wil dan sparen, maar niet teveel risico wil lopen. Bij Bright kun je uitsluitend duurzaam beleggen

Kijk vooral even op onze website, download ons whitepaper of geef je op voor één van onze webinars