bunq introduceert bunq Travel Card: dé pas voor op reis

Nieuw lidmaatschap biedt de voordelen van een creditcard zonder de last van schulden

Amsterdam, 6 juni 2019 - Europese challenger bank bunq richt zich op internationale reizigers met de lancering van bunq Travel Card: dé pas voor op reis. Gebruikers die zich aanmelden voor dit nieuwe lidmaatschap ontvangen een bunq Travel Card, zonder maandelijkse kosten. De bunq Travel Card is op maat gemaakt voor mensen die de voordelen van een creditcard willen ervaren zonder de last van schulden. Internationale reizigers komen vaak in aanraking met met diensten waar alleen een creditcard geaccepteerd wordt, zoals hotels en autoverhuur. De Mastercard creditcard geeft reizigers de mogelijkheid deze diensten te gebruiken, zonder het risico van rood staan.

bunq faciliteert hiermee jaarlijks 618 miljoen internationale reizen van inwoners uit Europa, waar men meer naar het buitenland reist dan waar ook ter wereld. De bunq Travel Card laat deze gebruikers gebruik maken van diensten die een creditcard verificatienummer vereisen, zoals hotels, autoverhuurbedrijven en onbemande tankstations. bunq bevredigt zo de reislust en komt tegelijkertijd tegemoet aan de behoefte om zonder schulden te leven, aangezien traditionele roodstanden op deze pas staan uitgeschakeld.

“De bunq Travel Card is de beste pas voor op reis, omdat het onze gebruikers in staat stelt om schuldenvrij de hele wereld over te reizen. Daarnaast betalen ze de echte wisselkoers en houden ze altijd volledige controle dankzij onze unieke beveiligingsmogelijkheden”, zegt oprichter en CEO Ali Niknam.

Transparantie ligt ten grondslag aan de bunq Travel Card. Dankzij bunq ZeroFX krijgen gebruikers de echte wisselkoers wanneer ze op hun vakantie aankopen doen in buitenlandse valuta, zowel doordeweeks als in het weekend. Hiermee onderscheidt bunq zich van andere banken en creditcard providers, die wel een wisselkoersopslag in rekening brengen. Daarnaast speelt veiligheid een belangrijke rol. Alles kan geregeld worden vanaf de mobiele telefoon: gebruikers kunnen hun paslimieten instellen, hun CVC-codes veranderen en hun pas blokkeren, allemaal direct vanuit de app.

bunq wordt gezien als onderdeel van de 4 grootste Europese challengers, samen met N26, Revolut en Monzo, die de bank van de toekomst bouwen. bunq is de eerste Europese challenger bank die een credit card introduceert.

Voor een eenmalig bedrag van €9,99 kunnen gebruikers de bunq Travel Card bestellen, online en offline betalingen doen en betaalverzoeken uitsturen, zonder dat hier maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Voor geldopnames betalen gebruikers €0,99 per opname.

Over bunq

bunq is Bank of The Free. Een volledig onafhankelijke bank die traditioneel bankieren bevrijdt van grenzen en obstakels. Geen kantoorbezoeken, geen rijen, geen papierwerk, maar directe toegang vanaf een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen rekeningen delen met wie ze maar willen en overal betalen met Maestro en Mastercards, waar ook ter wereld.

bunq is in 2012 opgericht door Ali Niknam (1981), die als eerste in meer dan 35 jaar een Europese banklicentie wist te verkrijgen. Zijn doel is om het traditionele bankwezen radicaal te veranderen en hij heeft, als diens enige investeerder, €40.9m in bunq geïnvesteerd. In 2017 groeide het totaal aan tegoeden van gebruikers met 800%, een groei die elke dag verder toeneemt. bunq is momenteel beschikbaar in 8 Europese markten: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, België en Ierland.

Wij zijn bunq, Bank of The Free.

We zijn er om te breken met het verleden, en om een bank te creëren die voor jou is gemaakt. Zodat jij de vrijheid krijgt om te leven zoals jij dat wil. Ervaar baanbrekend mobiel bankieren via eén simpele app waarmee je in alle vrijheid je geld kan beheren, sparen, uitgeven en investeren. Precies zoals jij dat wil. 

De zakelijke rekening die je elke dag tijd bespaart.

Ervaar features waarmee je elke dag tijd bespaart, zodat jij de vrijheid krijgt om je bedrijf te laten groeien. Zoals jij dat wil.

  • Vereenvoudigde factuurbetalingen. Open de bunq app, scan je factuur en laat de app je betaalgegevens 'automagisch' invullen.
  • Bepaal toegang voor je werknemers. Koppel je werknemers aan je bunq Zakelijk account. Bepaal zelf hun restricties en blijf volledig in controle. Geen papierwerk. Geen tijd kwijt aan wachten.
  • Mobiele batchbetalingen. Voer SEPA XML betalingen uit, waar je ook bent, wanneer je maar wil.
  • Integratie met boekhoudsoftware. Directe integratie met veelgebruikte boekhoudsoftware. Je hebt altijd realtime inzage in je boekhouding, zonder handmatig werk te hoeven doen.
  • Instant Payments. Geen wachttijden of verwachte aankomstdata. Gewoon simpele, snelle overboekingen.
  • Eenvoudig budgetteren. Open tot wel 25 rekeningen. Wat je ook nodig hebt, wij zijn er voor je.
  • Realtime push notificaties. Blijf op de hoogte van alles wat er op je account gebeurt dankzij realtime push notificaties.
  • Wereldwijde dekking. De beste wereldwijde dekking die je kan krijgen. Een Maestro en Mastercard zitten bij je lidmaatschap inbegrepen. Gebruik je je pas in het buitenland? Je krijgt de échte wisselkoers, zonder extra kosten.

Een bunq Zakelijk account heb je al in 5 minuten. Meld je nu aan

Meer informatie over onze zakelijke rekeningenpersoonlijke rekeningen en lidmaatschappen kan je vinden via onze website