Combinatie Pensioen en arbeidsongeschiktheid voor zzp'ers slaat aan

Precies een jaar na de start van de in Nederland eerste combinatie van een arbeidsongeschiktheidsvoorziening en pensioen in één, zijn er al 500 BrightPensioen deelnemers die een eigen deelkring hebben bij SharePeople en zo hun arbeidsongeschiktheidsrisico delen met elkaar. De samenwerking tussen deze twee social enterprises blijkt een waardevolle oplossing voor twee problemen waar veel zzp’ers tegen aanlopen: ze sluiten geen AOV af omdat ze dat te duur vinden én ze stellen van het opbouwen van een pensioen uit. BrightPensioen en SharePeople vinden dat deze goedwerkende nieuwe combinatie een serieus alternatief kan zijn voor de verplichte AOV waarover wordt nagedacht in politiek Den Haag. Vooral omdat het bovendien zzp’ers makkelijker aan het pensioensparen krijgt.

Deelnemers van BrightPensioen kunnen via SharePeople het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaar onderling delen met andere leden van BrightPensioen. Het overgrote deel van deze 500 deelnemers laat het maandelijks ingelegde ziektegeld dat niet aangesproken wordt als er geen of maar gering aantal zieken in de Bright schenkkring zijn, doorstorten in hun eigen pensioenpotje bij BrightPensioen. 

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Het verzuimpercentage binnen de Bright-schenkkring bij SharePeople is erg laag, minder dan één procent. Dat betekent dat iemand die voor een netto-uitkering van 2000 euro per maand kiest minder dan 20 euro per maand kwijt is aan giften. De 500 deelnemers hebben niet alleen een mooi vangnet met elkaar gebouwd maar kunnen het grootste deel van de maandelijkse inleg in hun pensioenpotje inleggen. Deze combinatie blijkt een schot in de roos. We verwachten dat als dit nog bekender wordt onder zzp’ers er steeds meer voor zullen kiezen. Bovendien laat deze goedwerkende nieuwe combinatie zien dat het een serieus alternatief kan zijn voor de verplichte AOV waarover wordt nagedacht in politiek Den Haag. Je vangt er namelijk twee vliegen in een klap mee.”

Laag ziekteverzuim

Maandelijks storten deze 500 deelnemers van BrightPensioen een bedrag op een aparte Bunq bankrekening. € 90 voor een uitkering van € 1.500 per maand, € 120 voor een uitkering van € 2.000 per maand of € 180 voor een uitkering van € 3.000 per maand. Als er iemand ziek wordt, kun je als deelnemer een betaalverzoek krijgen, een soort tikkie. Dan doneert die deelnemer dit bedrag rechtstreeks aan het zieke Bright-lid. Bij een ziekteverzuim van 1,5 procent ben je een kwart kwijt aan giften. Met het verzuimpercentage in de Bright-groep van minder dan een procent in het eerste jaar blijft er dus veel vaker en meer geld over. Dat resterende bedrag kun je maandelijks gebruiken voor je pensioen. 

Sommige deelnemers combineren het vangnet via SharePeople voor de eerste twee jaar met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een verzekeraar voor een uitkering tot 5 jaar of tot aan de pensioendatum. De verzekeringspremie voor zo’n AOV is door de eigenrisicoperiode van twee jaar aanzienlijk lager. Bij verzekeraar Allianz krijgen leden van BrightPensioen en leden van SharePeople een extra korting van 3 maanden op een AOV.

Op 17 december is er om 20.30 een webinar waarin SharePeople en BrightPensioen gezamenlijk deze propositie toelichten.

                                                                       ///

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sjaak Zonneveld, directeur van BrightPensioen

Hi! BrightPensioen is een game-changer. Wij vonden dat pensioen anders moest. Flexibeler. Duurzamer. Eerlijker. Dus zonder winstmaximalisatie. Maar mét een maximaal pensioen voor de deelnemers. Deelnemers die ook aandeelhouder zijn. Zo ontstond BrightPensioen.

We denken groot omdat we vinden dat de financiële sector anders moet: eerlijker, duurzamer en met het klantbelang voorop. Ons model is gebaseerd op de kracht van samen: hoe meer leden Bright heeft, hoe meer we kunnen bereiken.

Wij bieden dé oplossing voor iedereen zonder pensioen. Zowel voor ZZP'ers als werkgevers zonder pensioenregeling. Als werkgever zit je bij ons niet aan een pensioenregeling vast, maar kun je pensioen faciliteren voor je medewerkers. 

Wij zijn de enige aanbieder die geen geld verdient aan jouw pensioenvermogen, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. Daarnaast wordt iedereen bij BrightPensioen mede-eigenaar en beleggen wij jouw pensioenvermogen volledig duurzaam. Als klap op de vuurpijl zijn wij ook nog eens een Social Enterprise, en staat bij ons het maatschappelijk belang voorop en streven we een winstmaximalisatie na. Ons maatschappelijk doel is pensioen eerlijker en duurzamer maken, en dat willen we samen met jou bereiken!

Nu weten wij ook dat pensioen niet het leukste onderwerp is en daarom zijn er eigenlijk weinig mensen die zich er echt in verdiept hebben. Maar pensioen is erg belangrijk en hoe langer je er mee wacht, hoe minder pensioen je kunt opbouwen. Om je te helpen met pensioen geven wij informatieve webinars, waarin we je uitleggen wat je kunt doen aan je pensioen. Ook vertellen we je over de fiscale voordelen en de andere mogelijkheden om iets te doen aan later.

BrightPensioen is ideaal voor wie een zzp pensioen wil, voor ondernemers die een oplossing zoek voor het opbouwen van pensioen voor start-ups. Sinds januari 2018 kan iedereen Bright worden en een BrightBeleggen rekening openen. Ideaal voor wie meer rendement wil dan sparen, maar niet teveel risico wil lopen. Bij Bright kun je uitsluitend duurzaam beleggen

Kijk vooral even op onze website, download ons whitepaper of geef je op voor één van onze webinars