Composiet rijplaten van Ferex voor het aanleggen van tijdelijke toegangswegen

De glasvezelversterkte composiet rijplaten vormen de solide basis voor ieder bouwproject of evenement. Gaat u starten met een project? Wij denken graag mee over een totaaloplossing.

De composiet rijplaten verhuur van Ferex wordt ingezet in diverse markten. De rijplaten vormen een oplossing voor:

  • Het opbouwen van evenementen
  • Tijdelijke verhardingen op bouwplaatsen
  • Werkzaamheden aan de infra/weg- en waterbouw
  • Grondboor- en bronbemalingstechniek
  • Tijdelijke verhardingen voor kraanopstelplaatsen
  • Tijdelijke toegangswegen
  • Werkzaamheden aan ondergrondse infra

Case: vervanging tijdelijke weg naar windmolenpark
Traditioneel worden vaak stalen rijplaten of draglineschotten gebruikt voor tijdelijke toegangswegen. Zo ook op een projectlocatie in Nederland bij de aanleg van een windmolenpark. Via een tijdelijke toegangsweg van draglineschotten werd de projectlocatie in de natte periode van het jaar steeds slechter bereikbaar. Vanwege de natte ondergrond zakte de draglineschotten steeds dieper weg. De onderlinge hoogteverschillen van de draglineschotten en gladheid zorgden voor een onveilige situatie. 

Onze oplossing? De tijdelijke toegangsweg vervangen voor de groot formaat composiet rijplaten van Ferex. De randen van deze platen zijn vierzijdig uitgevoerd met een liplasverbinding. Zo ontstaat een volkomen vlakke en gesloten toegangsweg. 

Waarom composiet rijplaten?
De composiet rijplaten zorgen – ook in een natte periode – voor een goed bereikbare projectlocatie. Het gebruik van Ferex rijplaten zorgt er ook voor dat flora en fauna optimaal behouden blijft. De ondergrond wordt minimaal belast door het drijvend vermogen en dankzij het grote oppervlak is er een goede drukverdeling. Grondbewerking vooraf is hierdoor niet langer nodig. 

Dankzij het grote oppervlak (8,44 m²) en het drijvend vermogen hebben de rijplaten veel draagkracht. Zwaar verkeer kan hierdoor ook over de tijdelijke toegangsweg rijden. Met een belasting tot wel 400 ton/m² zijn de composiet rijplaten sterk. 

Veiligheid van mens en machine blijft met composiet rijplaten gewaarborgd. Door de volkomen gesloten weg, blijven de rijplaten schoon. Het antislipprofiel beperkt daarnaast het uitglijgevaar.

De rijplaten zijn snel te plaatsen. In één werkdag maken wij het mogelijk eenvoudig een aantal kilometerslange weg aan te leggen. Ook bestaat de mogelijkheid twee rijplaten tegelijkertijd te plaatsen of te verwijderen. De werkwijze van Ferex is daarmee tijd- én kostenbesparend. 

Rijplaten verhuur van Ferex
Ferex denkt graag met u mee over een totaaloplossing. Heeft u al een tijdelijke toegangsweg, maar is het gevaar voor uw bouwers te groot? Of gaat u starten met een bouwproject? Neem dan gerust contact met ons op via info@ferex.nl of 088 – 0110 390. Of kijk voor meer informatie op onze website. www.ferex.nl

Naast rijplaten verhuur ontzorgt Ferex in transport, logistiek en installatie. Ook ondersteunen wij projectleiders en engineers bij de totale engineering van de bouwplaats. 
Dit artikel is verzorgd in samenwerking met de Marketing Reus.

Online marketingbureau de Marketing Reus uit Ede.

De online partner voor diverse bedrijven. Van haardenspeciaalzaak tot mondhygienist.
Daarnaast hebben we ook een aantal eigen blogs over bijvoorbeeld duurzaam nieuws of Arnhem.