Correctbook wil 1 miljoen kinderen van uitwisbaar schoolmateriaal voorzien en is genomineerd voor Philips Innovation Awards.

Rotterdam, 27 maart 2018, Sam van Tol was in 2015 als student Strategic Entrepreneurship op vakantie in Zuid-Afrika. “Daar werd ik geconfronteerd met de grootste kink in de Zuid-Afrikaanse educatieve kabel: analfabetisme. Het trok direct mijn aandacht. In scholen en onderwijs wordt geïnvesteerd, gelukkig zelfs in armere landen. Echter, het ontbreekt flink aan gedegen schoolmateriaal. Schrijven zonder papier valt niet mee. Vol inspiratie keerde ik terug naar Nederland, met als doel een oplossing voor dit probleem te vinden!” 250 miljoen kids

Er zijn maar liefst 250 miljoen kinderen die niet leren lezen en schrijven, terwijl dat wel zou moeten en kunnen. Deze kinderen zitten op school, krijgen les, maar hebben geen schoolmateriaal tot hun beschikking. De ontwikkeling van deze kinderen gaat hierdoor moeilijk. Het probleem verdient meer aandacht. Zeker gezien het feit dat wereldwijd één miljard kinderen laaggeletterd zijn.

Correctbook

‘’Elk probleem verdient een oplossing. We hebben daarom een schrift ontwikkeld dat oneindig lang mee gaat en continu opnieuw gebruikt kan worden. Correctbook biedt een praktische, goedkope en duurzame oplossing in de strijd tegen analfabetisme. Wij hebben een nieuwe, bijna ongelooflijke, missie: “Correctbook wilt binnen vijf jaar één miljoen kids van Correctbook’s voorzien”.

Op de goede weg

Correctbook bestaat inmiddels een tijdje en is goed op weg.

  • 250 Kinderen in nood zijn inmiddels van een Correctbook voorzien
  • 20+ Scholen zijn hiermee geholpen
  • 25% Percentage van de B2C omzet is gedoneerd
  • 10% Percentage van de B2B omzet is gedoneerd

Philips Innovation Award

De weg is nog lang, maar Sam gaat die uitdaging graag aan. De nominatie voor de Philips Innovation Award is een mooie stimulans. De hoogst haalbare prijs voor jonge ondernemers in Nederland. ‘’Ook daar ga ik weer voor het maximaal haalbare’’, aldus een enthousiaste Van Tol.

Stimulans voor de lokale economie

Om dichter bij het doel te komen wordt de verkoop van het Correctbook uitgebreid naar meerdere landen. Samenwerkingen worden aangegaan met bedrijven in Nederland en lokale ondernemers in Zuid-Afrika. Hiervoor is een speciale kostenefficiënte versie van het Correctbook ontwikkeld. Goedkoper, maar nog steeds uitwisbaar. Van Tol: “Dit concept verkopen wij in Afrika aan stichtingen en overheden. Op deze manier proberen wij hen te overtuigen meer aan schoolmateriaal te doen. Dit is nodig om, naast ons huidige concept hier verkopen en daar doneren, onze missie te laten slagen. In Litouwen konden wij onlangs de productie niet meer aan. Om dit probleem op te lossen zijn we in Nederland een samenwerking aangegaan met een sociale werkvoorziening. De producten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Een mooie toekomst

Naast de impact, verbetert Correctbook ook in Europa. “Er komt een nieuw assortiment uit en we zetten een stap naar digitaal met onze app. Beide komen uit in maart. Ik kan echt niet wachten”, aldus Sam.

Strijd mee!

De uitwisbare notitieblokken van Correctbook zijn volledig in full colour te bedrukken. In de eigen huisstijl met logo. Schrijf oneindig op kantoor, geef een uniek relatiegeschenk aan een klant én stimuleer eindeloos schrijven voor kinderen in nood. Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan op www.correctbook.nl/zakelijk. Ook andere vormen van hulp zijn meer dan welkom! Eén miljoen kids van Correctbooks voorzien. Strijd je ook mee?  Een Correctbook aanschaffen?

Strijden tegen analfabetisme

Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming strijdend tegen wereldwijde analfabetisme. 250 miljoen kinderen hebben geen schoolmateriaal om te leren schrijven. Wij hebben een herbruikbaar schrift ontwikkeld. Correctbook verkoopt een variëteit duurzame schrijfwaren, om onze duurzame schriften vervolgens te doneren (25% B2C, 10% B2B) aan de sloppenwijken in Zuid-Afrika.

Ons verhaal

Op een vakantie in Zuid-Afrika werd jong ondernemer, Sam, geconfronteerd met het grote probleem van analfabetisme. Sam ontdekte dat overheden en stichtingen haar resources verdelen in het bouwen van scholen en het aanbieden van onderwijs. Er wordt niet geïnvesteerd in schoolmateriaal, aangezien het een eindig goed is. Wij hebben dat veranderd.

Waar verkrijgbaar

Onze producten zijn verkrijgbaar op www.correctbook.nl.

Correctbook op maat

Wilt u een origineel relatiegeschenk of Correctbook gaan gebruiken op kantoor. Vanaf 25 stuks maken wij uw Correctbook geheel op maat met eigen logo en in eigen huisstijl. Vraag vrijblijvend een offerte door een mail te sturen naar sales@correctbook.nl of klik hier voor meer informatie.