De refurbished markt veroveren. Zo wil FixjeiPhone dit gaan fixen

5 jaar geleden begonnen de ondernemers Davey Groothedde (27), Ricardo Groothedde (26) en Sander Slaghekke (27) de webshop FixjeiPhone. In 5 jaar tijd hebben ze de gehele iPhone onderdelen markt veroverd. Het bedrijf is ontstaan omdat er toen weinig informatie te vinden was over de reparatie van telefoons terwijl hier wel vraag naar was. Enkele maanden na de start ontving FixjeiPhone al duizenden website bezoekers per dag. Met de komst van FixjeiPhone is het voor Nederlandse consumenten mogelijk om zelf eenvoudig de levensduur van een iPhone te verlengen. Middels reparatie handleidingen met video’s kan elke consument eenvoudig de levensduur van een iPhone verlengen. Momenteel levert FixjeiPhone naast consumenten ook aan de B2B markt en zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging is het veroveren van de refurbished markt.

Kwaliteit staat voorop

Sinds 2017 is FixjeiPhone bezig om te zorgen voor een stabiele kwaliteit van refurbished iPhones. Bij alles binnen het bedrijf luidt de regel: is de kwaliteit niet goed, dan verkopen we het niet. Dit is ook de reden dat FixjeiPhone ruim 1 jaar later refurbished iPhones op de markt heeft gebracht. De meeste leveranciers leveren opgeknapte toestellen met bijvoorbeeld een nieuwe achterkant van lagere kwaliteit, dit zorgt op de lange termijn voor veel problemen. Iets wat FixjeiPhone weigert te verkopen.

Zo verkoopt FixjeiPhone alleen A-grade toestellen (van 5 sterren) in combinatie met 2 jaar garantie en accessoires die gecertificeerd zijn. Een team van eigen specialisten controleert elk toestel op meer dan 50 verschillende punten. Elk type refurbished iPhone is beschikbaar voor de beste prijs / kwaliteit verhouding. Zelfs de meest populaire toestellen zoals de refurbished iPhone X en de iPhone Xs koop je bij FixjeiPhone voor een paar honderd euro onder de nieuwprijs.

Marktaandeel veroveren

De passie voor wat iedereen doet is het belangrijkste om uit te blinken in het digitale landschap. Met vakidioten op de reparatie afdeling, het magazijn, de finance afdeling, hrm afdeling en natuurlijk op de Digital Marketing afdeling probeert iedereen op het hoogste niveau mee te doen met de markt. Een groot team van ruim 50 vakidioten moet ervoor gaan zorgen om marktaandeel te veroveren op de refurbished iPhone markt. Iedereen doet wat hij leuk vindt en kan hierdoor ook uitblinken. Zelf zijn Davey, Ricardo en Sander dag en nacht bezig om FixjeiPhone naar de next level te brengen.

Structuur is de basis

2019 is het jaar van de structuur geweest. Door de snelle groei en de verwachting van het afzetten van grote aantallen refurbished iPhones is een goede structuur belangrijk. Dit voorkomt chaos en zal zorgen voor het zo efficiënt mogelijk laten verlopen van alle processen zonder onnodige kosten. Denk hierbij aan het snel verwerken van orders, het lage RMA percentage en het zo efficiënt mogelijk inrichten van alle afdelingen.

In 2020 zal het verder veroveren van het refurbished marktaandeel beginnen op zowel de B2C als de B2B markt zonder dat dit grote chaos zal veroorzaken binnen de organisatie.

Toekomst

Davey, Ricardo en Sander willen in de toekomst altijd nog eens verder uitbreiden naar andere landen. Voor nu is het belangrijk om focus te behouden en ons eerste te richten op de huidige afzetmarkt.

Meer weten over FixjeiPhone, het zelf repareren van je iPhone of over Refurbished iPhones? Neem dan een kijkje op www.fixjeiphone.nl.

FixjeiPhone is ontstaan in 2013 doordat Sander Slaghekke, Ricardo Groothedde en Davey Groothedde een behoefte zagen aan reserveonderdelen voor populaire consumentenelektronica. Naar wat onderzoek kwamen ze erachter dat er een grote markt voor was voor reserve onderdelen van de iPhone, iPad, MacBook en Samsung toestellen. Deze markt zijn ze toen ook gaan bedienen met behulp van de online marketing kennis die de jongens hadden opgedaan en het technische inzicht wat ze opgedaan hadden door passie. Nu helpen ze elke dag duizenden mensen om zelf de levensduur van hun apparaat te verlengen.

Tijdens dit avontuur kwamen ze erachter dat er veel slechte refurbished iPhones op de markt waren en hier willen ze verandering in brengen. Door een strenge selectie te maken van kwalitatieve leveranciers en een goed menselijk testproces bedienen ze nu een groot gedeelte van de refurbished markt.

Missie

Het verlengen van de levensduur van de iPhone, iPad, MacBook en Samsung door het leveren van kwalitatieve reserveonderdelen.

Visie

Het mogelijk maken voor iedereen om de levensduur te verlengen van populaire consumenten elektronica. Door het leveren van hoge kwaliteit reserveonderdelen en ondersteuning tijdens de reparatie.

Kwaliteit

Niet alle verkopers in de markt voor reserveonderdelen voor populaire consumenten elektronica leveren kwalitatieve onderdelen. FixjeiPhone is al meer dan 6 jaar bezig om elk product van een hoge kwaliteit te leveren. Dit doen zij door partners te banderen over de hele wereld.

De kwaliteit die FixjeiPhone levert wordt getest door specialisten met strenge eisen en meerdere jaren ervaring in de branche voor reserveonderdelen. Wekelijks verbeteren wij onze kwaliteitsprocessen door een goede samenwerking tussen specialisten, partners en afnemers.