De wet DBA getackeld door het HelloProfs platform

De handhaving van de wet DBA krijgt pas vanaf het jaar 2020 echt vorm. Deze wet zorgt ervoor dat schijnconstructies tussen zzp’ers en opdrachtgevers bestraft gaan worden. Voorlopig blijft het echter bij een waarschuwing want de Belastingdienst heeft momenteel nog een hoop andere knelpunten op te lossen. Het HelloProfs platform helpt zzp’ers en hun opdrachtgevers alvast om aan de toekomstige wet DBA te voldoen door waterdichte contracten op te stellen.

Deze contracten maken zzp’ers in HelloProfs door in enkele stappen aan te geven dat ze zelfstandig werken en niet in loondienst zijn. Want daar gaat het om bij de Belastingdienst: zzp’ers moeten in de praktijk ook echt zzp’er zijn. Als uit de opgestelde contracten blijkt dat dit niet het geval is, kunnen er op termijn naheffingen komen. En dat is pijnlijk voor de business en het vertrouwen tussen zzp’er en opdrachtgever.

Eén van HelloProfs oprichters Gert Jan op ’t Landt ziet al langer een trend. “Als ondernemer ben je altijd druk en wil je graag doorpakken. Dan heb je geen tijd om altijd alle kleine lettertjes te controleren en voor een fiscaal verantwoorde samenwerking te gaan.” HelloProfs tackelt de wet DBA door gebruikers juist van tevoren stapsgewijs een sluitend modelcontract te laten opstellen.

Op deze manier hoopt HelloProfs dat zzp’ers en hun opdrachtgevers zich voorbereiden op de plannen van de Belastingdienst. De verwachting is dat in de loop van 2020 de Belastingdienst actiever op gaat treden tegen opzettelijke schijnconstructies. Met een sluitend en verzorgd contract, kan veel ellende dus voorkomen worden. HelloProfs blijft zich inzetten om zzp’ers en opdrachtgevers hiervan bewust te maken.

Welkom bij HelloProfs!

Wij brengen opdrachtgevers en opdrachtnemers (zzp’ers) bij elkaar om fiscaal en juridisch verantwoord samen te werken. Hiervoor hebben wij een compleet zzp platform ontwikkeld waarop beide partijen met elkaar zaken kunnen doen. Snel, veilig en gemakkelijk!

Uw voordelen:

  • Complete service van A tot Z. Inclusief offertetool, facturatietool en marktplaats voor opdrachten
  • Volledige juridische -en fiscale borging, dus geen verrassingen achteraf
  • Geen inmenging van derde partijen, alleen u en uw zakenpartner doen zaken