Deelplatformen Stapp.in, HeelNederlandDeelt en FLOOW2 bundelen krachten om autodelen in Nederland verder te bevorderen

Autodeelplatform Stapp.in, deelplatform HeelNederlandDeelt en b2b deelmarktplaats FLOOW2 bundelen hun krachten om het autodelen in Nederland, onder zowel particulieren als bedrijven, nog verder te bevorderen, om zo een bijdrage te leveren aan de Green Deal autodelen: minder autobezit, meer gebruik van de deelauto. Vanaf vandaag kunnen zowel de gebruikers van HeelNederlandDeelt als de bedrijven en organisaties actief op FLOOW2 veilig en gemakkelijk autodelen via de slimme Stapp.in autodeelformule.

Uitdaging van autodelen

Bij het delen van je eigen auto, komen vaak veel lastige en tijdrovende zaken kijken; controle op schade vooraf, foto’s maken, papierwerk invullen, een extra verzekering afsluiten, sleuteloverdracht, benzineafspraken, controle op schade achteraf, etc. Dit weerhoudt veel mensen om hun eigen auto te delen, want wegen de baten wel op tegen de lasten en de risico’s? We spreken dan nog niet eens over de vertrouwenskwestie die om de hoek komt kijken. Is de persoon die jouw auto leent of huurt wel betrouwbaar? Wordt de auto wel (schadevrij) teruggebracht? Kortom veel drempels die een grote groep mensen vooralsnog weerhoudt om hun auto te delen, terwijl efficiënter autogebruik een van de speerpunten is van ons nationale duurzaamheidsbeleid.

“Wij liepen als deelplatform tegen deze uitdagingen aan van het klassieke autodelen, daarom hebben wij besloten om een samenwerking te zoeken met Stapp.in. Het biedt onze particuliere gebruikers op HeelNederlandDeelt en onze zakelijke gebruikers op FLOOW2 de mogelijkheid om veilig, vertrouwd en verzekerd te starten met autodelen, via deelauto’s voorzien van slimme technologie en een handige app”. - Kim Tjoa, Oprichter van HeelNederlandDeelt en FLOOW2.

Autodelen met veilige applicatie

Stapp.in biedt een veilige en gemakkelijke autodeelformule voor zowel particulieren als bedrijven. Als particulier kan je de Stapp.in technologie in jouw eigen (lease) auto laten plaatsen en vervolgens kunnen zowel huurder als verhuurder alles via de Stapp.in App regelen: van het reserveren tot verzekeren, ID-verificatie, alsmede de betaling en het openen en starten van de auto. Daarnaast kan je als groep, , bijvoorbeeld met de buren in de straat, de wijk of van het appartementencomplex, een Stapp.in auto leasen voor gezamenlijk gebruik. Voordeel: minder auto’s in de buurt, minder parkeerplaatsen, geen gedoe met papierwerk en tijdrovende sleuteloverdrachten, maar alles wordt online geregeld.

B2B autodelen: minder auto’s, minder parkeerbehoeften

De samenwerking tussen Stapp.in en FLOOW2 stelt bedrijven in de gelegenheid om in eigen (lease) auto’s de Stapp.in technologie te laten plaatsen, zodat de eigen medewerkers, maar eventueel ook de medewerkers van andere bedrijven deze auto’s onderling kunnen gebruiken. Bedrijven kunnen daarnaast bij Stapp.in ook direct auto’s, reeds voorzien van autodeeltechnologie, leasen en op deze wijze hun steentje bijdragen aan het efficiënter gebruik daarvan. De voordelen van zakelijk autodelen zijn niet alleen financieel (lagere mobiliteits- en beheerskosten), maar het draagt ook bij aan een beter milieu, leidt tot minder parkeerbehoefte en vergroot de onderlinge samenhang tussen bedrijven.

Green deal autodelen

Met deze samenwerking willen de drie bedrijven bijdragen aan de doelstelling van de verlengde Green Deal Autodelen: het versnellen van de beweging van autobezit naar een hoog gebruik van de deelauto. Dit betekent dus niet per se meer deelauto’s, maar juist minder autobezit en meer gezamenlijk gebruik van auto’s.

‘‘Wij hebben de greendeal getekend om ons met meer dan 40 andere partijen het autodelen te gaan stimuleren. Dit doen we door ons in te zetten om een Academy op te zetten die de transitie naar deelmobiliteit versnelt. In de greendeal bundelen we onze krachten, een mooie stap om gezamenlijk de deeleconomie te bevorderen.’’ - Reinald Bronkhorst, oprichter van Stapp.in

Contact:
Laury Zwart | FLOOW2 & HeelNederlandDeelt| laury@floow2.com | 06-12400926
Heidi Kok | Stapp.in | heidi@stappin.nl |  06-57598028

 

Leverancier van voertuigdeel- en beheertechniek
VECORE is leverancier van innovatieve voertuigdeel- en beheertechniek. Met behulp van de slimme hardware, de app en een online beheerportal kun je je wagenpark zorgeloos beheren én delen!
http://vecore.nl

Autodeelformule Stapp.in
Daarnaast rolt Stapp.in de succesvolle autodeelformule Stapp.in uit. Op deze wijze bedient Stapp.in ook de particuliere markt.
Stapp.in is het autodeelconcept voor iedereen! De gebruikers regelen alles via de app, van aanmelden tot het openen van de auto. Gebruikers betalen alleen voor de momenten dat zij de deelauto gebruiken, en een klein bedrag per maand.
www.stappin.nl