Digitale transformatie inzameling lege toner- en inkjetcartridges

Way2Web Software gaat inzamelspecialist Recoll ondersteunen bij de digitale transformatie van het inzamelen van lege toner- en inkjetcartridges voor hergebruik. Een maatwerk platform verbindt duizenden inzamelpunten, grote Europese postorderbedrijven voor de logistiek, en de backoffice van Recoll.

Met de innovatieve software krijgt Recoll een krachtige tool voor marketing automation, onboarding, de daadwerkelijke inzameling en het contact met de klant. Zonder personele uitbreiding kan Recoll daardoor internationaal fors groeien. De verzamelde data geven het bedrijf daarnaast een stevig fundament om het proces verder te optimaliseren.

Recoll ondersteunt de klant (het inzamelpunt) met onder andere promotie- en inzamelmateriaal gericht op de consument. Door het inzamelmateriaal te monitoren kan deze proactief worden afgehaald en worden de vereiste inspanningen van de klant tot een minimum beperkt.

De klant ontvangt een vergoeding voor iedere lege cartridge die direct geschikt is voor hergebruik. Door spaaracties en andere promotionele activiteiten te koppelen aan   goede doelen  wordt ook de consument gestimuleerd  lege cartridges in te leveren. Recoll verwacht de inzameling dankzij het platform een extra boost te kunnen geven en een verdere bijdrage te kunnen leveren aan de circulaire economie.

Over Way2Web
Way2Web Software ontwikkelt innovatieve applicaties voor klanten die een beslissende stap voorwaarts willen zetten door volop gebruik te maken van de kansen die digitalisering biedt.
Wij noemen dat: next level software. We zijn ISO en NEN gecertificeerd en gevestigd in Utrecht en werken met een team van 26 mensen aan software die echt het verschil maakt.

Over Recoll
Nog steeds komen ieder jaar honderden miljoenen lege inkjet- en tonercartridges op de vuilnisbelt terecht. Een groot deel daarvan is geschikt voor hergebruik. Recoll sorteert, inspecteert, reinigt en vult de cartridges, die als goed en goedkoop alternatief een tweede leven krijgen. Het bedrijf uit Etten-Leur heeft jaren ervaring en ziet met de nieuwe software kansen om te groeien op de Europese markt.

Way2Web Software ontwikkelt innovatieve applicaties voor klanten die een beslissende stap voorwaarts willen zetten. Die het anders en beter willen doen dan de rest.
Wij noemen dat: next level software.

https://youtu.be/TEZPcGcUV2c