Dit is hoe je medewerkers snel en effectief leren

Wil jij je medewerkers opleiden, maar is daar gewoon niet genoeg tijd voor? Met Online Academy lukt het je wél. Hierin volgen je medewerkers volwaardige trainingen – in slechts 10 minuten per dag. Want ja, 10 minuten is echt genoeg om effectief te leren. In dit blog leggen we uit waarom.

Aandacht

10 minuten per dag lijkt natuurlijk niet veel. Vaak denken mensen dat ze lang achter elkaar moeten leren om verder te komen. Maar als je medewerkers uren met hun neus in de boeken zitten, leren ze een stuk minder efficiënt. 

Veel effectiever dan proberen alles in één keer te onthouden, is iedere dag een klein beetje leren. Zo blijft de stof interessant en hun brein fris, en onthouden ze veel beter wat ze allemaal hebben geleerd.

En dat is niet alleen een gevoel: dit is ook wetenschappelijk bewezen. Uit neurowetenschappelijk onderzoek naar effectief leren blijkt dat aandacht heel belangrijk is. Je aandacht langdurig bij een onderwerp houden, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker in dit digitale tijdperk waarbij we een overvloed aan stimulansen hebben. Maar 10 minuten lukt altijd wel.

Herhaling en spacing

Om iets echt te onthouden, is daarnaast ook herhaling en ‘spacing’ belangrijk. Met alles in één keer leren halen je medewerkers misschien hun examen, maar ze onthouden de stof niet op lange termijn. Om kennis echt eigen te maken, moet je veel herhalen: het liefst over een langere periode. Daarom is het veel beter om iedere dag een beetje te doen, in plaats van in één keer heel veel.

Online Academy: 10 minuten per dag

Bij Online Academy leren je medewerkers zo effectief, efficiënt en plezierig mogelijk. Daarom hebben we al onze trainingen in blokken van 10 minuten verdeeld. Op deze manier kunnen gebruikers iedere dag even aan hun groei werken. De stof blijft veel beter hangen dan wanneer ze urenlang met hun neus in de boeken zitten. Een ander voordeel van deze methode is dat ze nooit veel tijd kwijt zijn. Zo kunnen je medewerkers iedere dag wel even een momentje pakken en zijn ze minder geneigd om op te geven.

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk snel alle trainingen en ontdek wat je medewerkers allemaal kunnen leren. Wil je 1 maand testen of Online Academy interessant is voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend een proefabonnement aan!

Als je medewerkers bijleren, groeit je organisatie sneller. Maar juist als je organisatie volop in ontwikkeling is, ben je vaak te druk om intensieve opleidingen te volgen. Online Academy is hét online leerplatform voor groeiende organisaties. Hier vind je meer dan 200 trainingen over verschillende onderwerpen. Van programmeren tot management tot persoonlijke effectiviteit. Doordat onze leercontent is opgedeeld in korte blokken, leren je medewerkers in maar 5 tot 10 minuten per dag. Waar en wanneer ze maar willen. Onze wetenschappelijke onderbouwde just-in-time e-learning is hierdoor goed te combineren met hard groeien en een druk bestaan. Zo versnel jij de groei van je organisatie.