DIY reparatie webshop FixjeiPhone krijgt nieuw keurmerk door strenge kwaliteit eis Refurbished iPhones

Nederlandse marktleider in do-it-yourself smartphone reparatie FixjeiPhone voldoet aan strenge kwaliteitseisen en krijgt nieuw Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland. “In onze missie vinden wij het belangrijk dat duurzame alternatieven op repareren, zoals refurbished iPhones net als onderdelen, aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen”

Twee jaar garantie en controle op meer dan 50 punten zijn twee van de vele eisen waar een refurbished iPhone aan moet voldoen om onder het Keurmerk Refurbished verkocht te worden. Naast strenge kwaliteitseisen die getoetst zijn door de TÜV, is FixjeiPhone door EDR Credit Services financieel solide verklaard. 

De snel groeiende refurbished markt

De vraag naar refurbished producten neemt enorm toe, zo overweegt 50 procent van de Nederlanders een refurbished iPhone. Volgens de Barometer, uitgebracht door iPhoned, is de lagere prijs van refurbished voor veel consumenten één van de belangrijkste reden om voor een refurbished toestel te kiezen. Maar ook het milieubewuste imago dat een refurbished toestel kent is voor veel mensen erg belangrijk. 

Naast de toename in populariteit duiken er steeds meer aanbieders op van refurbished producten. Met als gevolg dat niet iedere leverancier dezelfde voorwaarden hanteert en een toestel levert onder dezelfde kwaliteitseisen. Dit zorgt ervoor dat er een groot grijs gebied is ontstaan. Om de consument te helpen heeft Techniek Nederland het Keurmerk Refurbished in 2019 gelanceerd. 

Het keurmerk moet voorkomen dat de consument een kat in de zak koopt. In het verleden heeft refurbished bij veel mensen een slechte naam gekregen. Dit kwam omdat verschillende partijen grote hoeveelheden lage kwaliteit iPhones door verkochten. FixjeiPhone is trots om het Keurmerk Refurbished te dragen en hiermee kenbaar te maken dat wij de consument willen beschermen door goed werkende en cosmetisch correcte iPhones aan te bieden.

“Met het Keurmerk Refurbished leveren wij iPhones aan consumenten van de kwaliteit die ze van ons gewend zijn. Ons team is enthousiast en wil graag meebouwen aan de snel groeiende refurbished markt.”

Duurzaam en Circulair

Afgelopen jaar zijn er zo’n half miljoen refurbished iPhones verkocht in Nederland. Dit is een groot aantal iPhones die anders op de elektronische vuilnisbelt zouden komen te liggen. Al dit bespaart: energie, grondstoffen, uistoot van broeikasgassen en het geld van de consument. Naast iPhones worden er ook steeds meer iPads en Macbooks verkocht die ook worden gedekt onder het Keurmerk Refurbished. 

Keurmerk Refurbished

Het keurmerk is getoetst en uitgegeven door Techniek Nederland in samenwerking met TÜV Nederland. Techniek Nederland is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, ondersteunt meer dan 130.000 leden en vertegenwoordigt meer dan 6.300 bedrijven die gezamenlijk jaarlijks meer dan 16 miljard euro omzetten. 

Per 1 juni 2020 is FixjeiPhone goedgekeurd om het Keurmerk Refurbished te mogen dragen. Hiermee is FixjeiPhone het zesde gerenommeerde bedrijf binnen de Nederlandse refurbished branche die refurbished toestellen met dit exclusieve Keurmerk Refurbished mag aanbieden. “Een prestatie waar we super trots op zijn!”

Het Keurmerk Refurbished komt met 4 beloftes waar aanbieders aan moeten voldoen. Kwaliteit, garantie, uniforme cosmetisch gradatie en een financieel stabiele organisatie.

“Ons testproces is vrijwel niet veranderd, het testproces die wij hanteerden voldeed al aan de hoogste kwaliteitseisen. De kwaliteit die consumenten van ons gewend zijn met de zekerheid van het keurmerk.”

FixjeiPhone is ontstaan in 2013 doordat Sander Slaghekke, Ricardo Groothedde en Davey Groothedde een behoefte zagen aan reserveonderdelen voor populaire consumentenelektronica. Naar wat onderzoek kwamen ze erachter dat er een grote markt voor was voor reserve onderdelen van de iPhone, iPad, MacBook en Samsung toestellen. Deze markt zijn ze toen ook gaan bedienen met behulp van de online marketing kennis die de jongens hadden opgedaan en het technische inzicht wat ze opgedaan hadden door passie. Nu helpen ze elke dag duizenden mensen om zelf de levensduur van hun apparaat te verlengen.

Tijdens dit avontuur kwamen ze erachter dat er veel slechte refurbished iPhones op de markt waren en hier willen ze verandering in brengen. Door een strenge selectie te maken van kwalitatieve leveranciers en een goed menselijk testproces bedienen ze nu een groot gedeelte van de refurbished markt.

Missie

Het verlengen van de levensduur van de iPhone, iPad, MacBook en Samsung door het leveren van kwalitatieve reserveonderdelen.

Visie

Het mogelijk maken voor iedereen om de levensduur te verlengen van populaire consumenten elektronica. Door het leveren van hoge kwaliteit reserveonderdelen en ondersteuning tijdens de reparatie.

Kwaliteit

Niet alle verkopers in de markt voor reserveonderdelen voor populaire consumenten elektronica leveren kwalitatieve onderdelen. FixjeiPhone is al meer dan 6 jaar bezig om elk product van een hoge kwaliteit te leveren. Dit doen zij door partners te banderen over de hele wereld.

De kwaliteit die FixjeiPhone levert wordt getest door specialisten met strenge eisen en meerdere jaren ervaring in de branche voor reserveonderdelen. Wekelijks verbeteren wij onze kwaliteitsprocessen door een goede samenwerking tussen specialisten, partners en afnemers.