DSA: Nederlands startup beleid mag ambitieuzer!

Vandaag stuurde staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer haar nieuwe startup brief naar de Tweede Kamer. De Dutch Startup Association ziet voortgang op een aantal punten, maar maakt zich ook zorgen over het gebrek aan snelheid en ambitie. Voorzitter Lucien Burm: “We zijn positief over het voornemen een pilot te starten met het verruimen van het huidige startup visum. Dat is een punt waar de DSA zich altijd hard voor heeft gemaakt. Het wordt makkelijker voor Nederlandse start- en scale-ups om hoog opgeleid personeel uit het buitenland aan te trekken. In de mondiale ‘war on talent’ is dit een stap vooruit. We hadden wel gehoopt dat het gelijk nieuw beleid zou zijn, in plaats van eerst een pilot.”

De DSA verheugt zich daarnaast dat startup-envoy Constantijn van Oranje doorgaat in zijn huidige rol en dat er extra geld is gereserveerd om initiatieven binnen het ecosysteem te ondersteunen. De DSA is teleurgesteld dat er nog altijd geen goede regeling is om meer privaat durfkapitaal op de markt te krijgen. Burm: “In combinatie met stappen op het gebied van aandelenopties zou dit echt een wereld van verschil maken als het gaat om fiscale incentives voor het ecosysteem. Er is dus nog werk aan de winkel.”

Hi there! We're the DSA, an interest group for startups and scale-ups. Our goal: lobbying for a better start/scale-up climate in the Netherlands! Join our association to be a part of this unique project.