Durf jij het aan? Jouw carrière begint bij Castingbestand.nl

Iedereen die in Nederland acteur wil worden, begint meestal met de vraag: "Hoe vind ik een castingbureau?" Iedereen droomt er stiekem weleens van om modellenwerk te doen. Niet verrassend, maar het is ook één van de moeilijkste gebieden om in door te breken.

Er is geen tekort aan castingbureaus in Nederland, integendeel, maar nu is er wel een platform gelanceerd waar talenten en opdrachtgevers eenvoudig en laagdrempelig met elkaar in contact kunnen komen. Castingbestand.nl is hét online platform voor onder andere (aankomende) acteurs, modellen, artiesten en presentatoren.

Als geen van de castingbureaus op dit moment een mogelijke optie voor jou heeft, raak dan niet ontmoedigd. Thomas van den Broek uit Zwijndrecht, eigenaar en oprichter van Castingbestand.nl en in 2017 uitgeroepen tot T500-member, vindt dat iedereen de kans moet krijgen om zijn of haar dromen waar te kunnen maken. Hij zegt dat Castingbestand.nl een breed scala aan modellen vertegenwoordigt. Diversiteit is voor ons niet beperkt tot de kleur van jouw huid of jouw persoonlijke uiterlijk, maar ook achtergrond, persoonlijke interesses en werk buiten de beeldindustrie maken jou speciaal. Diversiteit is voor ons het omarmen van alles wat een individu uniek maakt! Op dit platform wordt dan ook niet geselecteerd op schoonheid, maten of lengte want iedereen is hier welkom.

De missie van Castingbestand.nl is om de opdrachtgever en het talent bij elkaar te brengen. Van acteur tot danser, van haarmodel tot host en van presentator tot figurant, je vindt ze allemaal op dit unieke platform. Je kunt je hier aanmelden als je een rol wilt spelen in tv-commercials, internet-commercials, fotoshoots of tv-shows. Soms wordt er ook publiek voor een show of voor grootschalige figuratieprojecten voor films gezocht. Als je bij een tv-programma graag eens in het publiek wilt zitten of figurant wilt zijn, is dat natuurlijk ook mogelijk. In het bestand van Castingbestand.nl is er plaats voor een grote variatie aan karakters, nationaliteiten en talenten. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichten en speciaal talent.

Lijkt het je leuk om modellenwerk te doen en voel je je op je gemak voor de camera? Kun je moeiteloos de (soms complexe) instructies van de fotograaf opvolgen? Wil jij je aanmelden voor een rolletje in het publiek? Iedereen van jong tot oud is bij Castingbestand.nl welkom. Opdrachtgevers zijn vaak op zoek naar ‘echte mensen’ precies zoals jij! Van den Broek voegt hieraan toe: “voor alle duidelijkheid... wij zijn een castingplatform. Wat betekent dat we geen acteurs, modellen of andere mensen vertegenwoordigen en dat we niet actief streven naar banen voor projecten”. 

Castingbestand.nl geeft aan transparant te zijn: je ziet precies hoeveel talenten zich al hebben aangemeld. Ook qua verdiensten houden ze het graag overzichtelijk. Zou jij het leuk vinden om een groot deel van jouw verdiensten te moeten afstaan aan een castingbureau? Nee, toch? De vergoedingen die jij verdient zijn bij Castingbestand.nl 100% voor jou. Of zoals van den Broek het verwoordt: “Wij willen opdrachtgever en talent bij elkaar brengen. Gemakkelijk en laagdrempelig, zonder extra commissie, want Castingbestand.nl ziet in iedereen talent!”