Duurzaam ondernemen geeft jouw bedrijf toekomst

Consumenten willen steeds vaker duurzame producten. Ook komt er meer regelgeving wat betreft duurzaamheid vanuit de overheid. Lees hier meer over duurzaam ondernemen.

Op een duurzame manier ondernemen is goed voor de toekomst van jouw bedrijf. Steeds vaker vraagt de consument om duurzaamheid. Daarnaast komt er voortdurend meer regelgeving op dit vlak vanuit de overheid. Denk bijvoorbeeld aan uitwerking van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs. Bij duurzaam ondernemen wordt er gezocht naar een goede balans tussen economische, ecologische en sociale belangen. Als jouw bedrijf duurzaam te werk gaat, heb je een positieve impact op de de wereld, dit geldt zowel voor het milieu als op sociaal gebied.

Bijdragen aan betere levens en een toekomstbestendige economie
Bij steeds meer ondernemers groeit het bewustzijn dat alleen het najagen van financiële doelstellingen slecht is voor de mens en de aarde. Een strategie die enkel uit is op winstbejag leidt tot uitputting van de aarde en sociale ongelijkheid. Veel bedrijven zien in dat dit een ratrace is die uiteindelijke enkel verliezers kent. Sociaal ondernemerschap en circulair produceren daarentegen, zorgen voor betere levens en duurzame groei. Daarom wordt duurzaam ondernemen populair. De oude economische modellen hebben afgedaan aan de nieuwere duurzame modellen. De bekende econoom Kate Raworth legt dit uit in haar boek over de zogenaamde ‘donuteconomie’. Voor een sociaal ondernemer gaan de maatschappelijke bijdrage van het bedrijf en het maken van winst hand in hand. Dergelijke ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en eerlijke lonen. Daarnaast werken ze vaak op een circulaire manier, wat betekent dat de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen wordt gemaximaliseerd. De centrale vraag bij duurzaam ondernemen is in feite op welke manier jij als ondernemer je geld wilt verdienen. 

Naar een nieuw businessmodel
Duurzaam ondernemen vraagt om een nieuw businessmodel en dat kun je op verschillende manieren vorm geven. Neem je hele bedrijf en alle bedrijfsprocessen eens goed onder de loep en kijk waar je duurzamer te werk kan gaan. Op het gebied van inkoop kun je bijvoorbeeld snel verduurzamen door voor leveranciers te kiezen die op een maatschappelijk verantwoorde manier produceren. Kies voor duurzame materialen voor jouw producten en je bedrijfspand. Bespaar energie door er zuinig mee om te gaan en kijk ook wat bijvoorbeeld de beste energieleverancier is op het gebied van schone en duurzame energie. Als je kiest voor zonne-energie of windenergie komen er door het energieverbruik van jouw bedrijf geen schadelijke stoffen meer in het milieu terecht. Verder kun je kiezen voor vergroening van je wagenpark en je medewerkers stimuleren vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te reizen. Duurzaam ondernemen doe je kortom door met een frisse blik naar je bedrijf te kijken en te kiezen voor (innovatieve) oplossingen die aansluiten op de uitdagingen van nu en de toekomst.

Profiteren van duurzaam ondernemen
Jouw bedrijf kan op vele manieren profiteren door duurzaam te ondernemen. Het kan je kostenbesparingen opleveren en het is goed voor je imago. Door duurzaamheid na te streven voorkom je dat je bedrijf reputatieschade oploopt en dat je klanten weglopen naar de concurrent. Zet dus je beste beentje voor, neem je verantwoordelijkheid en maak duurzaam ondernemen een onderdeel van jouw bedrijfsfilosofie. Je kunt het zelfs verwerken in je marketingstrategie en er klanten en personeel mee binden.

Pricewise vergelijkt voor de markten energie-, auto-, zorg-, lenen en wonen alle verzekeringen van alle leveranciers om consumenten de laagste prijs/kwaliteitgarantie te bieden. Pricewise vindt dat iedereen namelijk de beste deal verdient voor energie, verzekeringen, internet & tv en lenen. Daarom maken we je wakker en wijzer, en zettten we de markt samen op scherp. 

Tenslotte kunnen bezoekers van onze website binnen een aantal klikken de leveranciers vergelijk en tegelijkertijd overstappen naar een goedkopere aanbieder. Als, er nog vragen zijn hebben wij nog een overstapcoach die jou live kan helpen gedurende het overstapproces van verscheidene aanbieders. 

Probeer nu meer te besparen op je vaste lasten op de volgende webpagina: https://www.pricewise.nl/energie-vergelijken/ .

Wat is Pricewise haar verdienmodel? 

Pricewise krijg per afgesloten contact een vergoeding van de energieleveranciers, verzekeraars en aanbieders. Voor deze vergoeding leveren wij een aantal essentiële diensten zoals, nieuwe software mogelijkheden zodat elke bezoeker zo goed als mogelijk wordt geholpen qua look & feeling in het overstapproces. Daarnaast proberen we de bezoekers het zo makkelijk mogelijk te maken, waardoor de bezoeker geen frustratie ervaart in het gehele proces.

We krijgen een vergoeding van de energieleveranciers, verzekeraars en aanbieders per afgesloten contract. Voor deze vergoeding leveren we een groot aantal essentiële diensten. We ontwikkelen en verbeteren voortdurend onze software, zodat jij makkelijk en transparant de markt kunt vergelijken. Onze productmanagers onderhandelen de scherpste tarieven voor je. Onze experts halen alle addertjes voor je boven het gras. En onze klantenservice helpt je met al je vragen tijdens het vergelijken, aanvragen en overstappen. Maar ook lang erna.