Eerste app om ouders mediawijzer te maken test in samenwerking met Androidworld

Vorige maand werd de bèta-app van Grownhub online gezet. Het is de eerste app die als doel heeft ouders mediawijzer te maken. De ambitie is om ouders te helpen vanuit mediawijsheid afspraken te maken. Grownhub is op zoek naar ouders om de app uit te proberen. Om deze ouders te bereiken is in Androidworld een samenwerkingspartner gevonden.

Met de app wil het team van Grownhub de dialoog tussen ouder en kind stimuleren door de nodige controle, kennis en inzichten op het gebied van smartphones, tablets, apps en social media te geven. Androidworld ziet dat kinderen steeds vaker en langer online zijn en wil graag een positieve bijdrage leveren aan ouders. Thomas van der Knijff, een van de oprichters van Grownhub, legt uit waarom zij samenwerken met Androidworld: “De samenwerking met Androidworld is fantastisch, omdat het de grootste Androidwebsite van Nederland is waar dagelijks vele ouders komen met een behoefte aan informatie en praktische hulp op het gebied van opvoeden met smartphones.” Beide hopen met de test een groter publiek te bereiken en te voldoen aan een vraag die bij deze ouders leeft. Nadat de app uitgebreid getest is, zal hij live gaan op 16 november, tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Bijna de helft van de volwassen Nederlanders is niet mediawijs
Uit recent onderzoek van Mediawijzer.net bleek dat 5 miljoen Nederlandse volwassenen niet mediawijs zijn. Thomas van der Knijff: “Schokkend! Hoe kunnen deze volwassenen, waar veel ouders tussen zitten, hun kinderen dan begeleiden?” Om ouders hierin te steunen bedacht Grownhub een mix van inzicht, controle en kennis. Inzicht krijgen begint met te meten hoelang de app wordt gebruikt en of de app past bij de leeftijd van het kind. Daarna kan het gebruik met tools afgestemd worden op het niveau van het kind, door controle over schermtijd, het toestaan of blokkeren van apps en ongepaste sites en content. Verder voorzien de app en de website de ouders van relevante informatie op het juiste moment. Dat gebeurt in samenwerking met pedagogische professionals, van onder andere mediaopvoeding.nl en opvoeden.nl.

Van idee naar grootste Androidcommunity
Androidworld is in 2008 door Ruud Caris, Dimitry Vleugel en Sander Tuit opgericht en groeide uit tot de grootste Androidcommunity van Nederland en België, die dagelijks bezocht wordt door tienduizenden Androidliefhebbers. Inmiddels bereikt Androidworld 1 miljoen unieke bezoekers per maand, die samen zo'n 4,5 miljoen views genereren. Een team van Android-enthousiastelingen zorgt op de site van Androidworld voor dagelijks nieuws rondom apps, games en reviews en het beheert een actief forum. Op dit moment staat Grownhub als app in the picture. Er wordt actief gezocht naar ouders die de app willen testen en daarmee willen verbeteren, voordat de uiteindelijke versie volgende maand wordt gelanceerd.

Grownhub: de eerste app om ouders mediawijzer te maken. Het doel is om ouders te helpen vanuit mediawijsheid afspraken te maken. Op dit moment wordt er door middel van de samenwerking met onder andere Androidworld gezocht naar ouders om de app uit te proberen. Meer informatie is te vinden via: https://androidworld.nl/apps/grownhub-app-test/

Je kind op laten groeien in een wereld vol tablets, smartphones en alles wat zich daarop afspeelt. Dat vraagt om een andere aanpak van opvoeden.

Gelukkig sta je daar als ouder niet alleen voor! We bieden je met onze app precies de handvatten die je als ouder nodig hebt om samen met je kind aan de slag te gaan. We zorgen dat je weet wat er speelt. Dat je inzicht hebt in wat jouw kind doet én wat "normaal"​ is. En natuurlijk geven we je de tools om de smartphone of tablet kids-proof te maken, door bijvoorbeeld het instellen van scherm- en bedtijd. 

Door Grownhub te gebruiken, went je kind aan het maken van gezamenlijke afspraken en wordt een stabiele en veilige basis gelegd. Als ouder word je serieus genomen en voorkom je de rol van politieagent.

Grownhub gelooft in een wereld waar kinderen veilig en bewust gebruik maken van internet en apps. We hebben als doel om incidenten rondom sexting, pesten en grooming te verminderen.