Europees Hof verplicht bedrijven tot registreren uren

De economie draait goed in Europa. Bedrijven worden steeds groter en het aantal medewerkers neemt toe. Wanneer de sfeer en de bedrijfscultuur binnen een bedrijf in orde zijn, kan dat resulteren in medewerkers die het niet erg vinden om af en toe een uurtje langer te werken. Bij een grote groep werknemers is het soms echter lastig overzicht te houden over wie nou precies wanneer en tot hoe laat gewerkt heeft.

Dat het belangrijk is om alle gewerkte uren altijd goed te registreren, werd duidelijk na een geschil tussen de Deutsche Bank en zijn Spaanse tak. Volgens het hoofdkantoor was er niet genoeg bewijs dat wees op het feit dat Spaanse werknemers overuren gemaakt hadden. Tot ongenoegen van de Spaanse werknemers werd niemand uitbetaald. De zaak kwam voor het Europese Hof van Justitie en die velde dat de bewijslast van overuren toch echt bij de werkgever ligt.

Alle EU-lidstaten zijn nu opgedragen om een concrete nationale regeling op te zetten. Deze regeling moet ervoor zorgen dat alle bedrijven verplicht zijn om een objectief, toegankelijk en bovenal betrouwbaar systeem op te zetten. Hierdoor zullen alle gewerkte uren van uw medewerkers geregistreerd moeten worden.

Om onduidelijkheid over planningen en de registratie van gewerkte uren te voorkomen, helpt Dyflexis graag. Wij snappen heel goed dat tijd kostbaar is en tijd besteden aan urenregistratie niet plezierig is. Met het gebruik van ons systeem is de urenregistratie van werknemers zowel per afdeling als per vestiging overzichtelijk in beeld. Dit zorgt niet alleen voor rust en duidelijkheid voor u, maar ook voor uw werknemers. Zij zien met het gebruik van de Dyflexis app namelijk direct hoeveel uur er gewerkt is en nog gepland staat.

Dyflexis specialiseert zich in de ontwikkeling van de meest gebruiksvriendelijke software en hardware voor personeelsplanning en urenregistratie. Ruim 2900 grote, middelgrote en kleine bedrijven in horeca, recreatie, retail, productie & warehousing en zorg & welzijn gebruiken dagelijks ons systeem. We zijn ontzettend trots op het feit dat klanten ons gemiddeld waarderen met een 4.7/5 (375+ reviews) op Trustpilot.

Ondernemers en managers zijn vaak onnodig veel tijd kwijt aan hun personeelsplanning. Wij geloven in slimmer werken, niet harder. Dyflexis maakt het plannen van personeel en het registreren van uren een stuk makkelijker. Met onze gebruiksvriendelijke software heeft u altijd en overal inzicht in werkroosters, gewerkte uren, budgetten en kosten. Daarnaast sluit de software naadloos aan op uw loonadministratie- en kassasystemen. Of u nu een lokale onderneming heeft met tien man personeel of een internationale keten met meerdere vestigingen, Dyflexis stroomlijnt snel en efficiënt uw personeelsplanning en urenregistratie.

Dankzij de tijd die werkgevers winnen met Dyflexis kunnen zij zich weer focussen op de belangrijkste zaken van bedrijfsvoering, waaronder het coachen en begeleiden van medewerkers en het uitwerken van een succesvolle groeistrategie. Ons credo luidt dan ook: ‘Wij maken tijd voor grotere plannen.’