Factoring voor ZZP'ers; Kan ik daar ook gebruik van maken?

Factoring voor freelancers en ZZP’ers: wist je dat er waarschijnlijk meer mogelijk is dan je denkt? Ook als ZZP’er of freelancer kun je eenvoudig aan de voorwaarden voldoen, waardoor je gebruik kunt maken van factoring.

Krijg jouw facturen meteen uitbetaald, zodat je opnieuw kunt inkopen of je het geld kunt overboeken naar privé. Ondernemen zonder zorgen, omdat je niet langer lang hoeft te wachten totdat jouw opdrachtgevers eindelijk je factuur voldoen. Met als bijkomend voordeel dat factormaatschappijen naast het kredietrisico ook het debiteurenbeheer van je overnemen. Dat betekent dat jij letterlijk je handen vrij hebt, vrij om het geld van de factuur aan te pakken en daarmee nieuwe investeringen te doen of op een andere manier te groeien.

Voorwaarden factoring ZZP
Om gebruik te maken van freelance factoring dien je natuurlijk wel aan een paar voorwaarden te voldoen. Die gelden voor ZZP’ers en alle andere klanten. Svea Finans koopt:

  • zakelijke facturen (B2B);
  • voor afgeronde prestaties;
  • op kredietwaardige debiteuren.

Zakelijke facturen (B2B)
Factoring voor ZZP’ers en freelancers is er voor zakelijke facturen. Facturen die je stuurt aan particulieren kun je daar helaas niet voor gebruiken. In plaats daarvan moet het altijd gaan om een factuur aan een ander bedrijf, zodat er sprake is van een 100% zakelijk karakter.

Afgeronde prestaties
Je kunt facturen indienen voor factoring als het gaat om afgeronde prestaties. Zoals goederen die de klant heeft afgenomen of diensten die je hebt geleverd, om die vervolgens in rekening te brengen. Zodra je een nieuwe factuur aanmaakt kun je die laten factoren, waardoor jij daar direct je geld voor krijgt, in plaats van de betalingstermijn van jouw opdrachtgever te moeten afwachten.

Kredietwaardige debiteuren
Tenslotte kun je gebruik maken van freelance factoring voor facturen aan kredietwaardige debiteuren. Maar geen zorgen, wij doen deze check voor je en geven je op basis daarvan aan of we de factuur van je kunnen kopen.

Freelance of ZZP: offerte voor factoring
Wat dat betreft kun je heel eenvoudig voldoen aan de voorwaarden voor factoring, ook als je freelancer of ZZP’er bent. Sterker nog, veel freelancers en ZZP’ers maken gebruik van onze diensten om hun geld meteen uitbetaald te krijgen. Zij hoeven daar niet langer weken of zelfs maanden op te wachten, waardoor ze nieuwe investeringen kunnen doen of het geld naar privérekeningen kunnen overboeken.

Benieuwd wat factoring voor jou kan betekenen als freelancer of ZZP’er? Wij leggen het je graag uit en zijn bovendien volledig transparant over de kosten. Vraag vrijblijvend een offerte aan, zodat we je kunnen aangeven hoe dit in z’n werk gaat en wat de kosten zijn om jouw factuur meteen uit te laten betalen.

En heb je andere vragen over factoring voor ZZP’ers en freelancers of over onze dienstverlening in het algemeen?
Neem contact met ons op, dan vertellen onze specialisten je er graag meer over.

Meer informatie? Kijk dan op www.svea.com

Specifiek voor de groep MKB & ZZP ondernemers die vaak bij banken niet in aanmerking komen voor een financiering is factormaatschappij Svea Finans in 2002 opgericht.

Als factormaatschappij kopen wij -door middel van Factoring- zakelijke facturen van ondernemers en betalen deze binnen 24 uur aan hen uit. Op deze manier genereren wij werkkapitaal voor ondernemers en brengen wij betalingstermijnen terug naar 1 dag!

Met deze flexibele financieringsvorm maakt Svea ondernemen mogelijk voor zowel de kleine ZZP'er, het MKB en de grote corporate organisaties.

Wie is Svea Finans?
Als onderdeel van het Zweedse Svea Ekonomi hebben wij -door de banklicentie van onze moedermaatschappij- zeer sterke financiële armslag en durven we met onze brede ervaring op het gebied van Credit Management net een stap verder te gaan. 
Wij delen onze kennis en ondernemen graag met onze klant mee. Kijken naar de mens achter het bedrijf en denken graag mee in oplossingen. Op deze manier kunnen wij onze klanten waar nodig maatwerk bieden.

De 5 zekerheden van Svea Finans Factoring
-  Zekerheid van betaling binnen 24 uur
-  100% verzekerd voor faillissement van je klanten
-  Overname debiteurenbeheer
-  Flexibele financiering
-  Géén onverwachte extra kosten

Wil jij ook zorgeloos JA! kunnen zeggen tegen die interessante opdracht, extra investering of het realiseren van groei?
Kijk dan op www.svea.com of neem contact met ons op via 0182-624400.