Firmhouse lanceert zijn tweede Venture Lab programma

Firmhouse lanceert zijn tweede Venture Lab programma in Rotterdam voor individuele ondernemers om medeoprichters te vinden en een investering van 50.000 binnen 4 maanden op te halen.

12 individuele ondernemers krijgen de kans om deel te nemen aan het Firmhouse Venture Lab programma, dat start in november 2018 en 3,5 maand duurt. Het programma is ontworpen om ondernemers te helpen hun medeoprichter te vinden en samen ideeën en nieuwe bedrijfsmodellen te verkennen. Tenminste twee startups die tijdens het programma gevormd worden, ontvangen een investering van 50.000 euro aan het einde van het programma.

Na een succesvolle pilot in 2017 ondersteunt de gemeente Rotterdam Firmhouse bij het organiseren van de tweede editie van haar Venture Lab programma. Dankzij de Citylab010-beurs van de gemeente Rotterdam kan Firmhouse een grotere groep deelnemers ondersteunen. Onder leiding van meerdere ervaren ondernemers biedt Firmhouse Venture Lab de deelnemers de ruimte, expertise en de mogelijkheid om een bedrijf te vormen en zo snel mogelijk tractie te krijgen. Het programma is niet voor teams, maar specifiek ontworpen om mensen te helpen die zich nog in een zeer vroege fase bevinden, met of zonder een idee.

Firmhouse is specifiek geïnteresseerd in het helpen van ondernemers die de ambitie hebben om een technische onderneming op te bouwen en een expertise hebben in machine learning, mixed reality en blockchain. Kandidaten moeten flexibiliteit, talent om snel nieuwe dingen te leren en maak-capaciteit bewijzen om in aanmerking te komen voor deelname aan het programma.

In de pilot 2017 zijn drie bedrijven opgericht; Firmhouse investeerde in één bedrijf. In 2018 zijn al twee tickets van 50.000 vastgelegd. "Veel beginnende oprichters vinden het moeilijk om de juiste medeoprichter te vinden en en het juiste team te vormen rond een idee dat ze kunnen uitvoeren. Deze uitdaging vormt de kern van het programma, omdat we uit ervaring weten dat het juiste team dat een zakelijk idee uitvoert dat bij hun expertise past, de doorslagevende factor is die succesvolle startups onderscheidt van middelmatige of falende startups. Dit is een uniek en innovatief programma in Nederland omdat het zich richt op de ondernemer in plaats van de startup. In Europa bestaan er een beperkt aantal vergelijkbare programma's, zoals Entrepreneur First in Londen.” - aldus Robbert van Geldrop, partner van Firmhouse en oprichter van het Venture Lab-programma.

Het programma vindt plaats bij CIC Rotterdam. CIC is een partner in dit programma. Deze co-working space bevindt zich in het centrum van Rotterdam. Hun community helpt Firmhouse om de impact van het programma te verbreden en zal de 12 deelnemers verbinden met de bloeiende gemeenschap van tech ondernemers in Rotterdam.

Registratie voor Firmhouse Venture Lab wordt vandaag geopend en sluit op 31 oktober. Aanvragers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een selectie-evenement in het weekend van 2 november. Interviews met een kleinere groep vinden plaats in de week erna. De definitieve selectie wordt op vrijdag 9 november bekendgemaakt.

Ga naar https://firmhouse.com/venture-lab om je aan te melden.

Over Firmhouse

We bouwen gezonde bedrijven, die zich in vroege fase al richten op omzet en helpen andere ondernemers hetzelfde te doen. We hebben de mankracht, het trackrecord en de mindset om u te helpen bij het vinden van uw volgende zakelijke propositie.

https://firmhouse.com/about

Contact: robbert@firmhouse.com 

Over Citylab010

CityLab010 is dé werkplaats voor de stad van morgen. Hier krijgen dromers, denkers en doeners van de stad de ruimte. Het is een creatieve broedplaats waar samen wordt gewerkt aan maatschappelijke innovatie.

https://www.citylab010.nl/

Firmhouse helps startups and corporate innovation tieams discover & test your new propositions and products. For large organizations we've built a set of tools to help you run rapid-fire experiments, without getting stuck between compliance and risk. For startups and accelerator programs we organize high-quality workshops that cover all the meaningful topics in your program. We involve the right mentors and align their efforts and providing a birds-eye view on how your teams are doing.