fit20 werkt nu ook bij HMC en TLN

Op 1 oktober openen offshore bedrijf Heerema Marine Contractors en ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland een fit20 @work studio voor hun personeel. Deze bedrijven hebben met fit20 @work een antwoord gevonden op de uitdagende vraag ‘hoe zorg ik voor vitaal en duurzaam inzetbaar personeel?’. 

Jarenlang was het voor ondernemers en bestuurders een lastige opgave om hun personeel fitter te krijgen. Het lag niet aan de moeite die gestoken werd in het optuigen van fitness faciliteiten. De drempel naar de fitnesszaal bleek voor de meeste mensen eenvoudigweg te hoog te zijn. Totdat het Nederlandse fit20 in 2012 de eerste fit20 @work studio opende bij Siemens. In de jaren daarna openden er nog twaalf fit20 @work studio’s onder meer bij Ahold, Randstad en NXP. In oktober gevolgd door HCM en TLN. 

De vorm van fitness die fit20 aanbiedt heeft de laagste denkbare drempel. De fit20 training duurt maar 20 minuten en hoeft maar één keer per week plaats te vinden. De training is op afspraak, met een collega naar keuze en altijd met een personal trainer. De sporttas mag thuis blijven want omkleden en douchen zijn niet nodig. De behaalde trainingsresultaten worden iedere training per deelnemer in de fit20 Trainersapp vastgelegd. 

Een training die in 20 minuten per week zonder zweten voor - soms buitengewoon- goede resultaten zorgt klinkt nog altijd te mooi om waar te zijn. Toch liegen de geloofsbrieven van fit20 er niet om. Het bedrijf bestaat in oktober 10 jaar en heeft in die periode 144 studio’s in 8 landen en bij 16 bedrijven geopend. Wekelijks trainen er duizenden mensen. 

Het langjarige rapportcijfer van de fit20 @work studio’s is een 8.6. De compliance is 87,9%, de verzuimreductie ligt tussen de 0,4 en 1.8%. fit20 @work wordt beoordeeld een NPS van +55. De beoefenaars van fit20 noemen dat ze door de training beter slapen, meer energie hebben, zich fit en sterk voelen, meer mentale veerkracht hebben en dat bestaande fysieke klachten aanzienlijk verminderen. Zij hebben weer zin om naar hun werk te gaan. 

Meer informatie over de inhouse oplossing van fit20 vind je op www.fit20atwork.nl 

Fit in 20 minuten per week!

fit20 is een innovatieve en unieke fitness franchise methode. Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons toch op zijn minst een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. fit20 laat zien dat dit ook anders kan. Bij fit20 train je namelijk maar 20 minuten per week. Je transpireert niet of nauwelijks omdat je in een koele ruimte traint. Omkleden is daarom niet nodig. Je hoeft geen cardio te doen. En je hebt snel en frequent ongelooflijk goed resultaat.

Iedereen die één fit20 oefening doet voelt meteen dat het wat met je doet. Het is intensief...bij fit20 werk je 20 minuten op de top van je kunnen. Om dat veilig te doen, train je één-op-één met personal trainer en op top apparatuur. Je hoeft zelf niets in te stellen of te bepalen welke oefening je doet. Je hoeft je alleen maar te concentreren op de oefening en je inspanning. Daarom vind je bij fit20 geen muziek of andere afleiding, maar een rustige, mooie en prettige ruimte waar met focus wordt getraind.

De fit20 methode is verankerd in onderzoek, praktijkervaring en gevalideerd door resultaat. Het uitgangspunt van fit20 is dat spieren voldoende prikkel nodig hebben om sterker te worden. Daar is een uitgekiend aantal herhalingen voor nodig, een goede techniek en voldoende weerstand. Het gewicht waarmee je traint is hierdoor zwaarder en er zijn een stuk minder de herhalingen. De fit20 training is intensiever dan je gewend bent maar de duur is een veel korter. De personal trainer zorgt dat je de oefeningen goed uitvoert en helpt je door de lastige trainingsmomenten heen. De vast afspraak werkt als een positieve stok achter de deur.

Na de sterke trainingsprikkel worden je spieren en je hele lichaam tijdens de rustperiode sterker. De optimale frequentie van deze stevige trainingsprikkel en herstel is één keer per week trainen, en de rest van de week rust. Zo wordt 20 minuten trainen per week eigenlijk heel gewoon. Dat geeft tijd, ruimte en energie om aan je werk, gezin of plezier te besteden!

Ervaar fit20 zelf en maak een afspraak voor een gratis kennismakingstraining. Op www.fit20.nl vind je meer informatie en lees je authentieke klantverhalen.

fit20 biedt ook bedrijfsfitnessoplossingen voor fit en energiek personeel! Meer weten? www.fit20atwork.nl