Freshworks haalt een investering van 100 miljoen binnen

Freshworks, leverancier van customer engagement software, haalt een investering van 100 miljoen dollar binnen. Daarnaast benoemt de organisatie Suresh Seshadri, voormalig vice president of finance en treasury van AppDynamics tot CFO van Freshworks. Deze meest recente inbreng aan middelen werd begeleid door Sequoia Capital India en Accel Partners met deelname van CapitalG. Dit brengt het totale bedrag dat Freshworks tot nu toe aan kapitaal heeft aangetrokken op $250 miljoen. De kapitaalinjectie zal ingezet worden voor wereldwijde groei van Freshworks en voor de verdere ontwikkeling van het geïntegreerde SaaS platform.

Wereldwijde groei  
Girish Mathrubootham, mede-oprichter and CEO van Freshworks: “Toen we in 2010 startten met Freshworks hadden we één product en een duidelijk doel: we wilden betere en gebruikersvriendelijkere customer service software bieden dan wat op dat moment op de markt beschikbaar was. Sinds die tijd is onze organisatie uitgegroeid tot een bedrijf met $100 miljoen in jaarlijks terugkerende omzet. We hebben een SaaS-platform gebouwd waar al onze producten - zoals Freshsales, Freshdesk en Freshservice - naadloos samenwerken zonder bijkomende integratiemiddelen of consultants om de software te laten functioneren.” 

Girish Mathrubootham is blij met de nieuwste ontwikkelingen: “Met Suresh als directeur van ons financieel management team, een strategie richting vrije cashflow break-even en onze meest recente, en waarschijnlijk laatste, private financieringsronde, zijn wij ervan overtuigd dat we een unieke kans hebben klanten van over de gehele wereld aan te trekken die teleurgesteld zijn door oudere oplossingen.” 

Unieke oplossing 
“Het landschap van business software is vol met opgeblazen, niet flexibele en dure oplossingen,” aldus Sameer Gandhi, partner bij Accel. “Freshworks heeft het enige customer engagement platform gebouwd dat voldoet aan de behoefte van organisaties van elk formaat. De software van Freshworks is modern, intuïtief en betaalbaar. We zijn ervan overtuigd dat de aanpak van Freshworks de juiste weg is voor bedrijven die een betere aanpak zoeken.”  

Verdubbelde investering
“Sequoia stond in 2016 al achter Freshworks en heeft geen enkel moment geaarzeld om de investering te verdubbelen,” vertelt Mohit Bhatnagar, Algemeen Directeur, Sequoia Capital India Advisors. “Girish en zijn team hebben onvermoeibaar gewerkt aan het opbouwen van Freshworks tot een toonaangevende SaaS-onderneming uit India met klanten in 127 landen. Deze investering sluit aan bij het principe van Sequoia om een zakenpartner te zijn voor de lange termijn en ondernemers te ondersteunen in elke fase van de groei van het bedrijf.”

Prachtige kans 
Suresh Seshadri is blij met zijn benoeming tot CFO bij Freshworks: “Freshworks is door een ongelooflijke groeifase gegaan. Werken met Girish en de rest van het directieteam is een prachtige kans en ik ben ervan overtuigd dat we ons in een goede positie bevinden om de volgende uitbreidingsfase van Freshworks aan te gaan.” Suresh Seshadri ondersteunde eerder AppDynamics bij de voorbereidingen op de beursgang, voordat deze organisatie in 2017 werd overgenomen door Cisco.

Sinds de laatste financieringsronde heeft Freshworks verschillende technologie verwervingen gedaan om het productaanbod te versterken. Een aantal van deze technologieën worden gebruikt in het onlangs aangekondigde Freshworks 360.  Deze volledig geïntegreerde cloud-oplossing brengt sales, marketing en customer service applicaties samen en ondersteunt gebruikers bij het optimaliseren van de klantbeleving. 

Over Freshworks 
Freshworks ontwikkelt een breed aanbod aan SaaS oplossingen om de samenwerking binnen organisaties te vergroten en bedrijven te ondersteunen in effectieve communicatie met zowel klanten als medewerkers. Producten van Freshworks zijn onder andere: Freshdesk, Freshservice, Freshsales, Freshcaller, Freshteam, Freshchat en Freshmarketer. 

Freshworks is opgericht in 2010 en heeft haar hoofdkantoor in San Bruno in Californië. Daarnaast heeft Freshworks internationale kantoren in India, Engeland, Australië en Duitsland. Ruim 150.000 organisaties over de hele wereld maken inmiddels gebruik van de cloud-oplossingen van Freshworks. Klanten van Freshworks zijn onder andere: Metro, Siemens, Unicef, Decathlon, Hugo Boss, Teamviewer, Honda, Bridgestone, Toshiba en Cisco. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.freshworks.com.

 

Freshworks ontwikkelt een breed aanbod aan SaaS oplossingen om de samenwerking binnen organisaties te vergroten en bedrijven te ondersteunen in effectieve communicatie met zowel klanten als medewerkers. Producten van Freshworks zijn onder andere: Freshdesk, Freshservice, Freshsales, Freshcaller, Freshteam, Freshchat en Freshmarketer. 

Freshworks is opgericht in 2010 en heeft haar hoofdkantoor in San Bruno in Californië. Daarnaast heeft Freshworks internationale kantoren in India, Engeland, Australië en Duitsland. Ruim 150.000 organisaties over de hele wereld maken inmiddels gebruik van de cloud-oplossingen van Freshworks. Klanten van Freshworks zijn onder andere: Metro, Siemens, Unicef, Decathlon, Hugo Boss, Teamviewer, Honda, Bridgestone, Toshiba en Cisco.