Goede koffie op kantoor? 4 tips

Goede koffie op kantoor is ontzettend belangrijk. Niet alleen is de kans groot dat je werknemers wel van een lekkere kop koffie houden; ook je gasten en bezoekers krijgen een betere indruk wanneer ze écht goede koffie drinken tijdens een bijeenkomst. Eerlijk is eerlijk: zou jij onder de indruk zijn van een onderneming wanneer je een slap bakje oploskoffie voorgeschoteld krijgt? Juist. Goede koffie is dus essentieel op kantoor. Maar hoe zorg je er nu voor dat je daadwerkelijk goede koffie aan kunt bieden? We geven je een aantal tips.

1. Kies voor een merk met een goede reputatie

Merken zoals bijvoorbeeld Nespresso hebben een geweldig goede reputatie: en dat is niet voor niets. De reputatie van een bedrijf vertelt je vaak meer dan genoeg over de kwaliteit van de koffie en de handigheid van de apparaten. De Dolce Gusto is bijvoorbeeld ontzettend populair en de Dolce Gusto capsules (en alternatieven hiervoor) zorgen voor een erg lekkere kop koffie. Dit betekent natuurlijk niet dat minder bekende merken geen kwaliteit leveren: maar doe wel altijd even je onderzoek en leer van de ervaringen van anderen voordat je voor een bepaald merk kiest!

2. Kies voor gemak

Naast een goede smaak en kwaliteit is ook het gemak van het zetten van koffie erg belangrijk: zowel voor de ondernemer als de werknemers. Een Nespresso apparaat werkt bijvoorbeeld met handige Nespresso capsules waarmee je in een paar minuten een lekkere kop koffie klaar hebt staan. Zo kun je bezoekers in no-time van een lekker kopje koffie voorzien, en worden ook werknemers niet te lang van het werk afgehouden!

3. Zorg voor variatie

Naast goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn ook de mogelijkheden en variaties erg belangrijk bij het kiezen van een koffieapparaat en koffiemerk. Een lekkere americano is natuurlijk geweldig, maar er zijn ook liefhebbers van cappuccino, espresso of latte machiatto. Kies dus liever voor een merk en aanbieder waar je meerdere mogelijkheden hebt zodat je iedereen van hun favoriete keuze kunt voorzien. Ook dit zorgt weer voor een stukje professionaliteit en meedenkendheid!

4. Vers gemalen

De echte koffieliefhebber hoeft er vaak niet lang over na te denken: vers gemalen koffie kan geweldig lekker zijn. Heb je de mogelijkheid om een gespecialiseerde koffiemachine aan te schaffen en met vers gemalen koffie te werken (in een bar of kantine bijvoorbeeld)? Dan is er geen reden om dit niet te doen! Houd wel rekening met het feit dat het zetten van een kopje koffie van versgemalen bonen vaak wat meer tijd kost, en dat de bijbehorende machines en molens wat lawaai kunnen maken. Maar dit neemt niet weg dat dit de ideale koffie voor bepaalde zaken en branches kan zijn!