Hoe voorkom je uitglijders bij Startups?

Startups zijn hot! En dat blijkt niet alleen uit het grote aantal dat jaarlijks wordt opgericht, maar ook uit de interesse van grote bedrijven en investeringsmaatschappijen bij het ondersteunen en financieren van Startups. Maar er is ook een keerzijde: Startups falen helaas vaak. 

Veel Startups bestaan na een aantal jaren niet meer. De redenen hiervoor zijn verschillend, maar wat opvalt is dat deze start-ups vaak te weinig inzicht hebben in de risico’s die kunnen optreden. Of in andere woorden, welke ongewenste gebeurtenissen kunnen optreden, die het bereiken van de startup-doelen verstoren. 

Het is zonde, als risico’s optreden die voorkomen hadden kunnen worden. Bijvoorbeeld met het treffen van beheersmaatregelen. Of simpeler gezegd, met een slot op de deur voorkom je dat er goederen worden gestolen uit het magazijn. Of met persoonlijke inloggegevens en paswoorden voorkom je dat andere personen toegang hebben tot gevoelige informatie. Maar ook het invoeren van bestellingen door de ober op een smartphone die automatisch is gekoppeld met de keuken en het kassasysteem voorkomt dat bestellingen, die zijn afgeleverd (en opgegeten), niet worden betaald. Maar niet alle maatregelen zijn handig: een sprinklerinstallatie in een magazijn vol met computerapparatuur is misschien niet zo’n goed idee....

Startups zijn er vele soorten en maten, en kennen allemaal hun eigen specifieke risico’s. Managers van startups zijn zich hier niet altijd bewust van. Onverwachte gebeurtenissen, de gevolgen en op welke wijze je hiertegen bescherming kan bieden is een boeiend vak, waar wij dagelijks met veel enthousiasme mee bezig zijn. 

Om de drempel (en de kosten) laag te houden, bieden wij startups Adviesgesprekken aan waarmee je snel en overzichtelijk inzicht kan krijgen in de belangrijkste risico’s, gevolgen en de maatregelen, die je kan nemen om deze risico’s te voorkomen.

HOE PAKKEN WE HET AAN?

Het adviesgesprek kost slechts € 499 en kent de volgende 5 stappen:

  1. Intakegesprek 60 min. (telefonisch of op locatie)
  2. Opstellen concept risicolandschap Startup (door ACS)
  3. Interactief gesprek o.b.v. risicolandschap Startup (60 min)
  4. Opstellen kort rapport met conclusies + bijlage risicolandschap (door ACS)
  5. Terugkoppeling rapportresultaten 

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via Info@riskaoic.nl of bel geheel vrijblijvend 06 – 51.05.44.17.  Een bezoekje aan onze vernieuwde website www.riskaoic.nl kan natuurlijk ook.

Wij helpen graag!

Met vriendelijke groet,

Arjan Hofman

www.linkedin.com/in/hofmanarjan

 

 

 

Start-ups zijn hot! Maar het valt niet mee. Veel Start-ups bestaan na een aantal jaren niet meer. Falende start-ups lijken té snel naar de markt te willen. Door alle drukte rondom de marktintroductie en de groeifase van de Start-up is er vaak weinig tijd om over het voorkomen van onverwachte gebeurtenissen en de inrichting van de organisatie na te denken. ACS Risk&AO/IC ondersteunt Start-ups en Scale-ups hierbij door het aanbieden van o.a. adviesgesprekken en trainingen Risicomanagement. Uitgangspunt is het beheerst groeien van de Start-up en Scale-up, dus niet te langzaam en niet té snel.

Arjan Hofman en Marc van der Veen zijn beiden partner bij het adviesbureau ACS Partners en hebben begin 2018 het label Risk-AO/IC opgericht. In deze rol ondersteunen ze bedrijven bij het inrichten en versterken van de organisatiestructuur en het verbeteren van de risicobeheersing. Voor meer informatie, vragen en opmerkingen kunt u natuurlijk een berichtje sturen naar info@riskaoic.nl of gewoon bellen naar 06 -51054417