Hulp voor getroffen ondernemers door coronacrisis

Solvid gaat op een creatieve manier om met de huidige coronacrisis. Deze Tilburgse organisatie denkt samen met de klant liever in oplossingen dan in problemen. Iedere ondernemer kan daarom nu gratis en digitaal terecht bij Solvid om uit te zoeken welke landelijke en lokale noodmaatregelen het beste bij ze passen. Daarnaast kijkt Solvid met ze mee om te zien waar kansen liggen in deze moeilijke tijd.

Ondernemen en het corona virus
Met name kleine en lokale bedrijven lijden enorm onder het COVID-19 virus dat zich momenteel verspreid over de hele wereld. Voor de Nederlandse zakenwereld is dit een harde klap. Niet alleen horecabedrijven worden geraakt, maar ook de reisbranche en de freelancers hebben het bijvoorbeeld zwaar te verduren.

Financiële noodmaatregelen
Enige tijd geleden heeft onze minister-president aangekondigd bedrijven financiële hulp te bieden. Zowel op landelijk als op lokaal niveau zijn er noodmaatregelen beschikbaar gesteld waar zij gebruik van kunnen maken.

De diverse mogelijkheden
Als ondernemer zijn er verschillende opties. Zij kunnen nu bijvoorbeeld een WW-uitkering of een verruimingskrediet aanvragen. De inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting verlaat betalen en creatief omgaan met de omzetbelasting. Daarnaast bieden gemeentes ook de mogelijkheid om een BBZ-regeling aan te vragen.

Inspelen op kansen
Pedro van Helden van Solvid begrijpt dat het niet direct duidelijk is welk krediet het beste past bij een bedrijf en biedt daarom hulp. Tijdens een gratis digitaal adviesgesprek adviseert hij, of een van zijn collega’s, wat de beste opties zijn. Zowel op het gebied van een financiële noodmaatregel als bij het zien van kansen. Zo kan Solvid creatief meedenken hoe de ondernemer toch een succesvol bedrijf kan blijven runnen en klanten kunt blijven bedienen.

Meer uitleg hierover geeft Pedro van Solvid in een video, te vinden op: https://solvidondernemen.nl/

Desk Dertig staat voor grenzeloze PR. Renée verzorgt nationale publiciteit voor haar internationale klanten. Met haar unieke schrijfstijl en uitgebreide medianetwerk staat zij bekend om haar resultaat binnen zowel de reis- als duurzaamheidsbranche.