Innovatie in Eindhoven: financiële kansen liggen voor het oprapen

Eindhoven en innovatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het aantal innovatieve (high)tech startups in het Sillicon Valley van Europa blijft dan ook groeien. Met het openen van een nieuw kantoorpand in Eindhoven versterkt De Breed & Partners haar positie als landelijk adviesbureau voor innovatiefinanciering. Hierdoor geeft DB&P nóg meer bedrijven toegang tot financiering.

Ondernemers in de regio Eindhoven hebben te maken met een financiële uitdaging: hoe kom je aan kapitaal om je technische innovaties in Eindhoven te realiseren? John Krijger, consultant innovatiefinanciering bij DB&P zegt hierover: “Doordat DB&P zich vestigt in de techstad Eindhoven, kunnen we beter inspelen op de behoefte van de ondernemers in de regio en ook op de financiële kansen die de regio biedt aan ondernemers.”

Regionale financiering in Eindhoven

Eén van die kansen is de subsidieregeling OPZuid. De twee speerpunten van deze regeling zijn innovatiestimulering en een koolstofarme economie. DB&P begeleidt aanvragen voor bedrijven die zich voor deze speerpunten inzetten en gevestigd zijn in de provincie Limburg, Zeeland of Noord-Brabant. Een andere regeling is het Stimuleringsfonds Eindhoven. Bedrijven die een aantoonbare positieve waarde leveren aan de Metropoolregio Eindhoven én hierbij samenwerken met een andere organisatie, kunnen subsidie uit het fonds aanvragen. Ook voor ondernemers die niet samenwerken met een andere onderneming zijn er subsidiekansen. Zo ondersteunt subsidieregeling SAR bijvoorbeeld innovatieve projecten met meerwaarde in de regio Eindhoven. Subsidiabele kosten zijn de kosten van extern advies over product- of technische ontwikkelingen.

Investeerdersnetwerk in Eindhoven

Naast subsidieaanvragen begeleidt DB&P ook in het vinden van één of meerdere investeerder(s). Deze begeleiding wordt uitgevoerd door investeerders- en crowdfundingplatform Investormatch, dat sinds 2016 deel uitmaakt van De Breed & Partners. Om startups en scaleups in contact te brengen met het vooraf gescreende netwerk van investeerders, organiseert Investormatch met enige regelmaat investeerdersmeetings in Eindhoven. In een informele setting presenteren startups en scaleups hun plannen aan de investeerders en na afloop is er ruimte voor vragen en een netwerkborrel.

Innovatie en partnerships in Eindhoven

DB&P draagt innovatie in Eindhoven een warm hart toe en is daarom partner van verschillende activiteiten in de regio. Bijvoorbeeld van de TU/e Contest in Eindhoven. Tijdens deze wedstrijd presenteren startups of studententeams hun innovatieve projecten en worden ze gecoacht door specialisten van DB&P. Daarnaast is DB&P aangesloten bij TU/e Innovation Space en DB&P is partner van NWO Take-off, een organisatie die de financieringskloof in de vroege fase van een onderneming probeert te dichten en helpt innovatieve onderzoeksresultaten naar de markt te brengen. Eindhoven biedt veel kansen voor ondernemers en daar speelt DB&P graag een rol in.

De ideale financieringsmix

Met het nieuwe kantoorpand in Eindhoven is DB&P nóg beter in staat te adviseren over het volledige palet van beschikbare financieringsmiddelen, zoals subsidies, informal investment of crowdfunding. Benieuwd wat DB&P nog meer kan betekenen voor ondernemers in Eindhoven? Lees over alle beschikbare financieringsmogelijkheden op www.debreed.nl

 

Stel dat u voldoende financiële ruimte heeft om sneller te kunnen innoveren. Wij ondersteunen u graag bij het realiseren hiervan. De Breed & Partners helpt technisch innovatieve bedrijven bij het vinden van financiering voor innovatie. Het volledige dienstenpakket voor financiering bestaat uit technologie subsidies, crowdfunding, kredieten, participaties en een investeerdersnetwerk. DB&P gaat voor u op zoek naar de passende financiële middelen om uw innovatie mogelijk te maken!