Is jouw bedrijfspand veilig? 3 tips voor veilig ondernemen

De mogelijkheid om veilig te ondernemen is belangrijk, omdat een onveilig bedrijfspand de bedrijfsvoering behoorlijk in de weg kan zitten. Voor veilig ondernemen is er door het Centrum voor Criminaliteitspreventie – ook wel CCV – een speciaal keurmerk ontwikkeld met als titel “Keurmerk Veilig Ondernemen”. Dit keurmerk, ook wel KVO genoemd, biedt ondernemers de mogelijkheid om te ondernemen in een veilige omgeving. Om dit keurmerk te ontvangen, moet er door verschillende partijen – denk aan de gemeente, brandweer, politie en jezelf als ondernemer – een veilig bedrijfspand worden gecreëerd. Maar hoe doe je zoiets? In dit artikel geven wij je 3 tips.

1. Zorg voor de juiste brandblusser op de juiste plek

Een van onze eerste tips voor veilig ondernemen, is: zorg voor de juiste brandblusser op de juiste plek. Voor ruimtes waar veel elektrische apparatuur staat, zoals bijvoorbeeld serverruimtes, of voor vloeistofbranden waarbij de blusschade tot een minimum beperkt moet worden, is een zogenaamde CO2 blusser onmisbaar. Er bestaan verschillende soorten CO2 brandblussers. Je kunt hierbij denken aan 2 en 5 kilogram blussers. Sommige brandblussers beschikken bijvoorbeeld over een stevige ophangbeugel of een handzaam knijpventiel van messing met gekleurde bedieningselementen, waardoor je nooit misgrijpt. Van belang voor veilig ondernemen, is dat de CO2 blusser moet voldoen aan de CE norm en dat deze is goedgekeurd conform het Rijkstypekeur. Inhakend op brandveiligheid, een blusdeken draagt trouwens ook bij aan het creëren van een veilig bedrijfspand. Het is een van de makkelijkste blusmiddelen in gebruik, geschikt voor met name beginnende branden op de werkplaats. Branden in computerbeeldschermen kunnen ook met een blusdeken geblust worden.

2. Zorg voor een betere openbare verlichting

Onze volgende tip waarmee een veilig bedrijfspand kan worden gecreëerd, is: zorg voor een betere openbare verlichting. Lichten met een bewegingssensor zijn een voorbeeld van een preventiemaatregel, waarmee de kans op criminaliteit in het bedrijfspand kleiner wordt gemaakt. Bevestig deze lichten bij ramen en deuren. Dé ingangen waar criminelen vaak door binnenkomen. De lichten met een bewegingssensor zorgen ervoor dat eventuele kapers op de kust onverwacht met fel licht geconfronteerd worden en dat schrikt ze af. Helemaal wanneer ze zien dat er een camera hangt. Dat brengt ons bij de laatste tip van dit artikel.

3. Zorg voor georganiseerd toezicht

Onze laatste tip voor wat betreft veilig ondernemen, is: zorg voor georganiseerd toezicht. Een van de manieren waarop dat bereikt kan worden, is door middel van camerabeveiliging. Het hebben van een camera met een goede kwaliteit beeld in en rondom het bedrijfspand is van essentieel belang voor een snelle oppak van de daders.

Wanneer je een veilig bedrijfspand hebt gecreëerd en wanneer er een werkgroep van ondernemers, gemeente, brandweer en politie is samengesteld, kun je via een traject (met begeleiding) het “Keurmerk Veilig Ondernemen” aanvragen. Dus ook jij kunt veilig ondernemen!

2Bfound is een online marketing bureau te Dordrecht en gespecialiseerd in online marketing voor het MKB. Middels diverse online marketing disciplines zorgt 2Bfound ervoor dat iedere klant is verzekerd van een goede positie in de zoekmachine. Dit wordt onder andere gedaan door alvorens een uitgebreid onderzoek uit te voeren en te bepalen welke zoekwoorden van belang zijn. Dit alles om te zorgen voor gerichte bezoekers naar je website en het behalen van conversies.

Wij verzorgen onder andere:

Zoekmachine Optimalisatie (SEO & SEA)

Conversie Optimalisatie

Online Adverteren (SEA, remarketing etc.)

Content marketing

Social media marketing

E-mail marketing

Webshop ontwikkeling

Online Marketing trainingen

Blijf op de hoogte van de laatste online marketing ontwikkelingen en trends en volg ons op social media en bekijk regelmatig ons blog.