Kies voor het veilig opladen van je smartphone met een originele oplader

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws: telefoons die oververhit raken tijdens het opladen en hierdoor ontploffen of voor brand zorgen

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws: telefoons die oververhit raken tijdens het opladen en hierdoor ontploffen of voor brand zorgen. Een van de oorzaken hiervan is het gebruik van goedkope replica's van de orginele opladers. Maar waarom is het dan zo gevaarlijk om een ‘nep’-kabeltje te gebruiken? Apple onderzocht laatst nog de veiligheid van nep-opladers voor de iPhone. De uitslag loog er niet om, maar liefst 98% van de namaak opladers vormde een gevaar voor de veiligheid van de gebruiker van het toestel.

Waarom zijn ‘nep’-opladers zo gevaarlijk?

Hiervoor zijn een aantal conclusies. Een groot deel nep-opladers kan een standaard elektrische weerstand niet doorstaan. Dit zorgt ervoor dat je meer risico loopt op een elektrische schok wanneer je je telefoon in de oplader doet. Daarnaast bevatten veel nep-opladers componenten van slechte kwaliteit, wat voor oververhitting en brand kan zorgen, mede doordat de isolatie van deze opladers ook niet top is. Hierdoor kan de oplader 230 volt in plaats van 5 volt op een aangesloten telefoon aansluiten. Dit zorgt ervoor dat de telefoon in een keer zo veel stroom binnen krijgt dat hij het niet overleeft. Als laatste zijn de stroompinnen van ‘nep’-opladers vaak zwak, waardoor ze kunnen afbreken wanneer je ze in het stopcontact stopt of ze eruit haalt.

Originele oplaadkabeltjes voor een scherpe prijs

Er kan dus veel misgaan als je een nep-oplaadkabel gebruikt, maar toch blijven veel mensen dit doen. Dit komt doordat deze kabeltjes vaak stukken goedkoper worden aangeboden dan de originele oplaadkabels. Ook de oprichters van Kabelmaatje.nl liepen hiertegenaan en zij vonden dat dit moest veranderen. Alle opladers verkrijgbaar bij Kabelmaatje zijn origineel. Of je nu een oplaadkabeltje voor je iPhone, iPad, Samsung, Huawei of MacBook zoekt, de producten van Kabelmaatje worden stuk voor stuk getest op echtheid. Hierdoor kunnen ze garanderen dat de opladers origineel zijn en geen schade zullen aanbrengen aan jouw apparaat. Wel zo fijn!

En dat is niet het enige; naast dat je bij Kabelmaatje er zeker van kunt zijn dat jij een origineel kabeltje aanschaft, doe je dit ook nog eens voor de laagste prijs. Dit komt doordat ze de opladers direct in grote aantallen bij de leverancier en fabrikant inkopen. Omdat Kabelmaatje de opladers in grote hoeveelheden inkoopt worden veel van hun producten niet geleverd in de retail verpakking, maar in beschermend plastic. Hiermee besparen ze veel kosten van de verpakking en heb je voor minder geld exact dezelfde oplader in handen. Toch liever een oplader in originele verpakking ontvangen? Dan kan dat ook bij Kabelmaatje voor een lagere prijs dankzij bulkinkoop.