Klanten van Shoppagina besparen flink op Google Shopping

De vernieuwde opzet van Google Shopping biedt klanten van Shoppagina de kans om flink te besparen op de advertentie-uitgaven. We zijn namelijk sinds kort met ons eigen vergelijkingsplatform, Shoppagina Vergelijk, een CSS-partner van Google. Lees snel verder hoe het zit en hoe ook jij kunt beginnen met besparen.

Megaboete

De Europese Commissie besloot vorig jaar om Google een enorme boete van 2,42 miljard euro op te leggen. Dit naar aanleiding van Google Shopping, waarmee het bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt aan machtsmisbruik en oneerlijke concurrentie. Waar producten van het eigen vergelijkingsplatform prominent bovenaan de zoekresultaten werden getoond, werden andere vergelijkers soms pas op de vierde pagina weergegeven. Google ging in hoger beroep tegen de megaboete, maar heeft nu toch aanpassingen gedaan aan Google Shopping.

Wat er is veranderd?

In grote lijnen is de opzet van Google Shopping hetzelfde gebleven. Met het belangrijke verschil dat nu ook andere vergelijkingssites de mogelijkheid hebben om in het productoverzicht getoond te worden. Niet alleen producten van Shopping zelf worden nu getoond in Google Shopping, maar dus ook van bijvoorbeeld Beslist, Kieskeurig en ons eigen Shoppagina Vergelijk.

Nieuwe opzet financieel aantrekkelijk

Deze CSS’en, zoals Google ze noemt, kunnen namens webshops advertenties voor producten in Google Shopping plaatsen. En dit heeft voor de betreffende webwinkeliers een groot financieel voordeel. Van elk CPC-bod voor advertenties via Google Shopping gaat 20% namelijk naar Shopping zelf, waardoor een bod van 1 euro dus eigenlijk maar 80 cent waard is.

Klanten van Shoppagina kunnen sinds kort gratis gebruik maken van het vergelijkingsplatform Shoppagina Vergelijk, waarbij 100% van ieder bod ook daadwerkelijk gebruikt wordt in de advertentieveiling. Een bod van 1 euro is hierdoor dus ook echt 1 euro waard.

Ook besparen in Google Shopping?

Het enige wat je moet doen om te kunnen profiteren van de financiële voordelen van Shoppagina Vergelijk, is bij ons je eigen webshop beginnen. Dat is al mogelijk vanaf €9,50 per maand. Bovendien zijn onze pakketten allemaal 30 dagen gratis te proberen. Na het maken van je webshop vul je dit formulier in en dan wordt de rest door ons geregeld.

Heel veel plezier met besparen!

Een webwinkel beginnen was nog nooit zo makkelijk. Je kunt na het aanvragen direct aan de slag met het plaatsen van producten en je webwinkel. Een eigen domeinnaam is inbegrepen en al binnen enkele uren actief. Het vergroten van je afzetmarkt was nog nooit zo makkelijk en voordelig! Kijk op de website voor meer informatie en volg de weblog zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste tips.