KplusV financiert Nederlandse waterpompen voor Somalische vluchtelingen

Social enterprise Villagepump heeft drie drinkwaterpompen geplaatst in het Somalische vluchtelingenkamp Shabeele in Puntland. Hiermee kunnen dagelijks zo’n 750 mensen van schoon water worden voorzien. Het Nederlandse ontwerp is een slimme combinatie van waterpomp en waterfilter dat volledig mechanisch werkt en zelfreinigend is.

Omdat onderhoud slecht een paar keer per jaar nodig is, zijn de Villagepumps uitermate geschikt voor afgelegen locaties, zoals het kamp in Somalië. De handbediende apparaten leveren zo'n 500 liter schoon drinkwater per uur. Het water wordt gewonnen uit de rivier, gefilterd en vervolgens door speciaal op het gebied van hygiëne opgeleide lokale dames verdeeld. Het bedrijf Villagepump is succesvol dankzij ondersteuning door KplusV Startup Funding.   

Waterkiosk
Joost de Waard, die Villagepump namens KplusV Startup Funding ondersteunt als COO, is blij dat de Nederlandse drinkwaterpompen doen waar ze voor bedoeld zijn: “In de Somalische regio Puntland liggen zeven vluchtelingenkampen waar mannen, vrouwen en kinderen wonen die gevlucht zijn voor het geweld in het oosten van het land. Ze leven dicht op elkaar onder primitieve en onhygiënische omstandigheden. Iedereen heeft recht op schoon water en met Villagepump kunnen we deze mensen helpen. De pompen zijn de basis voor waterkiosken waar mensen schoon drinkwater kunnen halen. De getrainde vrouwen die het water verdelen zijn onderdeel van het project en zorgen ervoor dat alles op een hygiënische manier gebeurt. Deze drie pompen zijn het begin, we willen op termijn meer Villagepumps plaatsen om zo nog meer vluchtelingen te helpen.”

Over KplusV Startup Funding
KplusV Startup Funding is een onderdeel van KplusV en al ruim dertig jaar de betrouwbare partner bij het verkrijgen van risicodragende funding. Sinds 1987 biedt een team van getalenteerde professionals ambitieuze startups, scale-ups en mkb-bedrijven support en creatieve oplossingen op strategisch en financieel niveau. KplusV Startup Funding helpt jaarlijks zo’n 200 bedrijven verder met ondernemen en groeien. Tot en met september 2018 werd ruim € 30 miljoen aan funding gerealiseerd via een rijk netwerk aan gedegen venture capital fondsen en informal investors, goede connecties in subsidieland en de juiste relaties bij banken. Ondernemers kunnen gebruik maken van het Investment Readiness Program inclusief gratis quickscan. Met deze aanpak werken startups snel, gefocust en resultaatgericht aan een succesvolle toekomst. Zie Startupfunding.nl.